• Το Γνωρίζατε;
  • Στη Σκοτία, επί πολλά χρόνια, πίστευαν ότι το να περπατήσει κάποιος ανάμεσα σε δύο κοκκινομάλλικα κορίτσια είναι σημάδι πως η υγεία του θα βελτιωθεί πολύ σύντομα.

Ακέφαλος στο χείλος της καταστροφής!

Συντονιστές: Aris, Agrafos

Aris
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 815
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Τοποθεσία: Athens

Ακέφαλος στο χείλος της καταστροφής!

Δημοσίευση από Aris »


Τα μέλη Βαρδινογιάννη παραιτήθηκαν, το Δ.Σ διαλύθηκε και ο Παναθηναϊκός οδεύει ακέφαλος! Αποσύρει τα χρήματα ο Βγενόπουλος κάνουν πίσω Πολέμης-Βασιλάκης. Περνάει τον έλεγχο της ΟΥΕΦΑ.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και τα μέλη Βαρδινογιάννη παραιτήθηκαν εγγράφως, ανοίγοντας τον χορό! Τζήμας, Λουμίδης και Χατζηνικολάου δήλωσαν γραπτώς τις παραιτήσεις τους και παρά τις νουθεσίες των υπολοίπων να παραμείνουν δεν έκαναν πίσω! Στη συνέχεια και από την στιγμή που το Δ.Σ έφτασε τα 10 από τα 13 μέλη και δεν μπορούσε να πάρει την παραμικρή απόφαση παραιτήθηκαν και οι υπόλοιποι εκτός από τους Δομάζο και Κωνσταντίνου.

Όταν το Δ.Σ επί της ουσίας... διαλύθηκε, ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στη συνεδρίαση και όντας σε ανοιχτή ακρόαση τόνισε πως: «Με την επιστολή μου στον Γόντικα είχα ξεκαθαρίσει πως τα χρήματά μου ήταν διαθέσιμα σε αυτό το Δ.Σ και με τον Γόντικα πρόεδρο. Από την στιγμή που διαλύεται το Δ.Σ και δεν μπορώ να διασφαλίσω το πως και το που θα διατεθούν τα χρήματα αυτά ζητώ το 1.7 πίσω. Όταν ξαναυπάρξει Δ.Σ τα χρήματα μου θα είναι και πάλι διαθέσιμα»!

Παράλληλα, το τραγικό σκηνικό της σημερινής συνεδρίασης ολοκλήρωσαν οι αποφάσεις των Πολέμη και Βασιλάκη να αποσύρουν τα δάνεια των 750.000 και 500.000 ευρώ αντίστοιχα!

Ακέφαλος αλλά έχει λύση!

Μετά την λήξη του Δ.Σ πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου. Εκεί ο Δημήτρης Γόντικας ενημέρωσε πως το διοικητικό συμβούλιο διαλύθηκε σύσσωμο και πως ορίστηκε Γενική Συνέλευση στις 18 Απριλίου! Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το «τριφύλλι» οδηγείται στο χείλος του γκρεμού, καθώς δεν υπάρχει διοίκηση την ώρα που ο έλεγχος της ΟΥΕΦΑ πλησιάζει και οι άνθρωποι που ήθελαν να βοηθήσουν κάνουν πίσω μετά από αυτές τις εξελίξεις!

Πάντως, όπως άφησε να εννοηθεί ο Γόντικας, ο Παναθηναϊκός θα περάσει τον έλεγχο της ΟΥΕΦΑ, καθώς είχαν προεισπραχθεί κάποια από τα χρήματα χορηγιών ενώ βρισκόταν και ένα ποσό στα ταμεία του συλλόγου. Παράλληλα έχουν γίνει διακανονισμοί με τους ποδοσφαιριστές και αυτές οι κινήσεις μοιάζουν ικανές για να περάσει το «τριφύλλι» τον έλεγχο της ΟΥΕΦΑ στο τέλος του μήνα!

Ο πρώην, πλέον, πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας δήλωσε μετά το Δ.Σ:

«Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο παραιτείται. Κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι. Ούτε εγώ ούτε και τα άλλα μέλη μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Ελπίζουμε η παραίτηση μας να ευαισθητοποιήσει τους μετόχους και ο Παναθηναϊκός να βρει τον δρόμο του. Οι εξελίξεις θα τρέξουν στις 18 Απριλίου. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Όποιος μας κρίνει ας σκεφτεί τις καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί. Έχουμε δρομολογήσει κάποιες κινήσεις για την ΟΥΕΦΑ με τους υπαλλήλους της ΠΑΕ. Για οποιοδήποτε θέμα, τώρα να ρωτάτε τους μετόχους».

Η επιστολή Βγενόπουλου

Κατά την διάρκεια του Δ.Σ, διαβάστηκε και η επιστολή του Ανδρέα Βγενόπουλου προς το Δ.Σ. Αναλυτικά:

"Όσο υπάρχει έστω και η σκέψη ότι εσείς μπορεί να παραιτηθείτε και να οδηγηθεί η ΠΑΕ σε αδιέξοδο και έλλειψη διοίκησης, σας καλούμε να μην δαπανήσετε τα χρήματα που σας αποστείλαμε έναντι συμμετοχής μας στην δρομολογούμενη αυξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω των σημερινών συνθηκών και της αβεβαιότητας των εξελίξεων, σας καλούμε να μην δαπανήσετε τα χρήματα αυτά προτού έχετε την έγγραφη συμφωνία μας ότι δεν επιθυμούμε προηγουμένως να εξετάσουμε τους λεπτομερείς όρους του ενημερωτικού δελτίου που θα εκδοθεί, ώστε να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις για συμμετοχή ή όχι, στην δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου".

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Βουλιάζει το καράβι»

Ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη ήταν έξαλλος από την συνεδρίασή του Δ.Σ. με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να κάνει λόγο για τέσσερις με πέντε παραιτήσεις:

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στα όρια διάλυσης. Μέσα στο διοικητικό συμβούλιο άκουσα πράγματα ανήκουστα, δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Άλλοι να παραιτούνται, άλλοι ζητούν τα λεφτά τους πίσω, άλλοι για τα επεισόδια και άλλοι για τις ποινικές ευθύνες και κανείς δεν σκέφτεται τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός πάει για διάλυση. Μεγάλη κουβέντα αλλά αληθινή. Η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος τους ήρθε και παραιτούνται τώρα; Μου είναι αδιανόητο να βρεθούμε σε τέτοιες καταστάσεις. Το καράβι βουλιάζει και τα ποντίκια φεύγουν. Ρωτήστε τους όταν βγουν έξω για τους λόγους που αποχωρούν», δήλωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που παράλληλα άφησε να εννοηθεί πως τέσσερα ή πέντε είναι τα μέλη του Δ.Σ που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Η επιστολή Χατζηνικολάου

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Χατζηνικολάου, ήταν από εκείνους που παραιτήθηκε αρχικά. Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής παραίτησης του προς το Δ.Σ:

«Προσπαθήσαμε με πολύ ελπίδα και αφοσίωση να συνδράμουμε και να οδηγήσουμε την ομάδα σε αυτή την εξ αρχής δυσχερέστατη συγκυρία. Η διαδρομή μέχρι πρότινος της ομάδας συνιστούσε:

Ανατροπή της φύσης με συμβολή όλων, από τους παίκτες μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο. Μετά τα τελευταία γεγονότα οι προσπάθειες όλων μας αποδυναμώνονται όλο και περισσότερο και οι ελπίδες παύουν να υπάρχουν. Έφτασε η οριακή στιγμή όπου κρίνεται το αύριο του Παναθηναϊκού, ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Παραιτούμαι από τη θέση του αντιπρόεδρου της ΠΑΕ και αποχωρώ του συμβουλίου προσδοκώντας να κινηθούν οι διαδικασίες για ότι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό μας.»

Τζήμας: «Αισθάνομαι ντροπή»

Από κει και πέρα, την παραίτηση του υπέβαλλε και το μέλος του Δ.Σ, Σωτήρης Τζήμας. Μεταξύ άλλων σημειώνει στην επιστολή του:

«Τα γεγονότα της Κυριακής 18/3/2012 στιγμάτισαν την ιστορία του Παναθηναϊκού και έγραψαν μία από τις χειρότερες σελίδες της, αν όχι την χειρότερη. Την κατάληξη και τις παρενέργειες της άρρωστης αυτής κατάστασης που βιώνει ο σύλλογος μας την είχα προβλέψει με την επιστολή μου την 1/9/2011 που είχα καταθέσει στο Δ.Σ και σε αλλεπάλληλες τοποθετήσεις κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων μου.

Ο σύλλογος μας διέρχεται βαθιά κρίση, όχι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών. Η εικόνα του συλλόγου μας έχει δεχθεί ισχυρές ρηγματώσεις και σίγουρα δεν έχει αυτή με την οποία πολλές γενιές Παναθηναϊκών έχουν μεγαλώσει και γαλουχηθεί.

Θεωρώ ότι όλοι μας καταβάλλουμε προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί ο σύλλογος μας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Δυστυχώς, όμως, νομίζω ότι είμαστε εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση, σε πολλά επίπεδα, που όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν τολμά να θίξει. Τα προβλήματα του συλλόγου εκτός από το οικονομικό- το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν είναι εφικτό να αντιμετωπιστεί από εμάς- είναι και γενικότερα πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πληγεί ανεπανόρθωτα εδώ και χρόνια προκειμένου να αποκατασταθεί είναι αναγκαία και συνεχής η απόλυτα ισονομία και απονομή δικαιοσύνης από όλα τα θεσμικά όργανα και τους εμπλεκόμενους φορείς στο σύστημα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό που ζήσαμε την Κυριακή στο γήπεδο, αυτό που έζησαν τα παιδιά μας, καθώς και η μεγάλη μάζα των υγιών φιλάθλων, όπως σωστά τόνισε η ανακοίνωση μας την Κυριακή το βράδυ ήταν τραγικό. Αισθάνομαι ντροπή έναντι των χιλιάδων φιλάθλων του Παναθηναϊκού σε όλη την Ελλάδα για όλο το σκηνικό και σαφώς είναι κάτι άλλο από Παναθηναϊκό προφανώς.

Αισθάνομαι ντροπή, για πολλοστή φορά, που η έδρα της ομάδας μας θα τιμωρηθεί. Αισθάνομαι ντροπή που για πολλοστή φορά που οι φίλαθλοι μας δεν θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ομάδα μας από κοντά. Αισθάνομαι ντροπή που για πολλοστή φορά οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την ομάδα μας αν και έχουν προπληρώσει το αντίτιμο του εισιτήριου τους.

Αισθάνονται ντροπή, για πολλοστή φορά, στοχοποιούνται παίκτες της ομάδα μας, καθώς και βετεράνοι ποδοσφαιριστές που υπηρέτησαν και μάτωσαν για την φανέλα της ομάδας.

Αισθάνομαι ντροπή που στοχοποιούνται δημοσιογράφοι και προπηλακίζονται πρώην διοικητικά στελέχη, τα οποία υπερέτησαν σωστά τον σύλλογο. Αισθάνομαι ντροπή που στοχοποιούνται τα μέλη του Δ.Σ, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει το τιμόνι του συλλόγου σε αυτή την δύσκολη στιγμή».

Επιστροφή στο “Αθλητισμός”