• Το Γνωρίζατε;
  • Ο μόνος πρόεδρος των Η.Π.Α. που γεννήθηκε την 4η Ιουλίου (ημέρα της Ανεξαρτησίας των Αμερικανών) είναι ο Κάλβιν Κούλιτζ (1872). Αντιθέτως, την ημέρα αυτή πέθαναν ο Τόμας Τζέφερσον (1826) και ο Τζέιμς Μονρόε (1831).

Το πρώτο προληπτικό φάρμακο κατά του AIDS

Συντονιστές: Aris, Agrafos

Arxontas
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06

Το πρώτο προληπτικό φάρμακο κατά του AIDS

Δημοσίευση από Arxontas »


Υπάρχει ανησυχία μήπως το νέο φάρμακο κάνει τους ανθρώπους απρόσεκτους και τους ωθήσει σε σεξουαλικές σχέσεις χωρίς τις γνωστές μεθόδους προφύλαξης.

Το νέο φάρμακο λέγεται Truvada και είναι το πρώτο που δρα προληπτικά κατά της προσβολής από τον ιό HIV.

Το πράσινο φως για την κυκλοφορία του σκευάσματος Truvada, που δρα προληπτικά κατά της προσβολής από τον ιό HIV, έδωσε η επιτροπή ανεξάρτητων ειδικών στις ΗΠΑ.

Η απόφαση της επιτροπής των αμερικανών ειδικών βασίστηκε σε τρεις ανεξάρτητες κλινικές μελέτες. Η πρώτη ασχολήθηκε αποκλειστικά με ομοφυλόφιλα ζευγάρια, από το οποία ο ένας σύντροφος είναι θετικός στον HIV. Από την ομάδα των ανδρών, που δεν είχαν προσβληθεί από τον ιό και έκαναν χρήση του προληπτικού φαρμάκου, η πιθανότητα προσβολής με HIV ήταν 44% χαμηλότερη από τους άνδρες που έλαβαν «εικονικό φάρμακο» (placebo).
Η δεύτερη μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Δημόσιο Κέντρο για τον Έλεγχο και Πρόληψη Ασθενειών στην Κένυα με ετερόφυλα ζευγάρια. Και η τρίτη έγινε από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον με επίσης ετερόφυλα ζευγάρια στη Μποτσουάνα.

Τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών σχεδόν συμπίπτουν. Το ρίσκο εκείνων που έκαναν χρήση Truvada να προσβληθούν από σύντροφο θετικό στον HIV ήταν κατά 67% χαμηλότερο από εκείνους που δεν πήραν το νέο σκεύασμα.

Επιστροφή στο “Υγεία”