• Το Γνωρίζατε;
  • Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.

Fitch: Απίθανο το «κούρεμα» του κυπριακού χρέους

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Fitch: Απίθανο το «κούρεμα» του κυπριακού χρέους

Δημοσίευση από Agrafos »


Μη πιθανό θεωρεί το «κούρεμα» του χρέους ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα προσέφερε ουσιαστική ελάφρυνση και θα δημιουργούσε ζήτημα για την ευρωζώνη.
Ο οίκος σε ανακοίνωσή του εκτιμά πως η στάση του νέου προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και της κυβέρνησής του θα μπορούσε να καταστήσει τις διαπραγματεύσεις της χώρας με την τρόικα για το πακέτο διάσωσης λιγότερο δύσκολες από ό,τι ήταν με τον απερχόμενο Πρόεδρο.
Ωστόσο σημειώνει ότι παρά τη μεγάλη νίκη του στις εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης «θα αντιμετωπίσει τις ίδιες προκλήσεις πολιτικής όπως και ο προκάτοχός του και υπάρχει ακόμη παρατεταμένη αβεβαιότητα για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες ενός προγράμματος διάσωσης της ΕΕ».
«Αναμένουμε από την κυπριακή κυβέρνηση να ιδιωτικοποιήσει ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις, ως μέρος της τελικής συμφωνίας με την τρόικα, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το πόση ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσε αυτό να επιτύχει», προστίθεται.
Στη συνέχεια ο οίκος εκφράζει την προσδοκία του για συμφωνία τρόικας-Κύπρου επί ενός επίσημου προγράμματος χρηματοδότησης έγκαιρα, ώστε να πληρώσει 1,4 δισ. ευρώ για εξόφληση ομολόγων στις 3 Ιουνίου, σημειώνεται.
Εκτιμάται επίσης ότι ίσως να προκύψει απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον μηχανισμό στήριξης, αν και αυτό δεν είναι το βασικό σενάριο του οίκου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο οίκος υποβάθμισε την Κύπρο στην κατηγορία B/Αρνητικό τον Ιανουάριο, κυρίως επειδή θεωρεί πως το κόστος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι πιθανόν να είναι υψηλότερο από ό,τι θεωρείτο προηγουμένως.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”