• Το Γνωρίζατε;
  • Το 2000 π.X. οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ένα είδος προφυλακτικού φτιαγμένο από μεμβράνη που έπαιρναν από κροκόδειλους.

Πώς πάνε να βάλουν χέρι στο φυσικό αέριο της Κύπρου

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Πώς πάνε να βάλουν χέρι στο φυσικό αέριο της Κύπρου

Δημοσίευση από Agrafos »


Αναλυτική έκθεση που θα καταγράφει τις μελλοντικές κινήσεις της Κύπρου πάνω στο θέμα των κοιτασμάτων αλλά και τα δυνητικά έσοδα που θα έχει απ” την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου έχει ζητήσει η τρόικα καταδεικνύοντας την επιθυμία της να συνδέσει τη χρηματοδοτική βοήθεια της Μεγαλονήσου με την ενεργειακή προοπτική της χώρας.

«Μας έχει ζητηθεί να συντάξουμε και να καταρτίσουμε μία έκθεση με τις προβλέψεις μας για τα μελλοντικά έσοδα που μπορεί να έχουμε σε βάθος δέκα, είκοσι και τριάντα ετών από το φυσικό αέριο», δήλωσε ο γενικός δ/ντης Ενέργειας του υπ. Εμπορίας και Ενέργειας της Κύπρου σε συνέντευξη του στο Channel 9 Σόλων Κασσίνης. Όπως είπε ο κ. Κασσίνης η έκθεση θα είναι έτοιμη σύντομα να δοθεί στην τρόικα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο ίδιος βέβαια σημείωσε πως η ιστορία του φυσικού αερίου είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη για να ενταχθεί σε ένα μνημόνιο. «Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να παγιδευτούμε πάνω σε μία τέτοια διαδικασία. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει περίπτωση να κάνουμε κάτι τέτοιο. Θα είναι σαν να υποθηκεύουμε το μέλλον μας και την πραγματική προοπτική της χώρας», δηλώνει ο κ.Κασσίνης.

Η κυβέρνηση του νέου Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θα αναλάβει αύριο και επισήμως τα καθήκοντα του, έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο στοίχημα: να υπογράψει με όσο το δυνατόν λιγότερο δυσχερείς όρους την δανειακή σύμβαση με τους Ευρωπαίους πιστωτές και να διαχειριστεί με αποτελεσματικό τρόπο την παρατεταμένη οικονομική κρίση, έτσι ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν η οικονομική ανάκαμψη.

Ο ίδιος γνωρίζει ότι η ιστορία του φυσικού αερίου και ο ρόλος που θα κληθεί να παίξει η Κύπρος στο μέλλον στην ευρύτερη περιοχή δεν μπορεί να υποθηκευτεί τόσο εύκολα. Πόσο μάλλον η Λευκωσία να απολέσει την ευχέρεια επιλογών και διαμόρφωσης της στρατηγικής της που μπορούν να την θωρακίσουν παράλληλα πάνω στις μεγάλες αλλαγές γεωπολιτικών συσχετισμών που συντελούνται εδώ και δύο χρόνια με την «αραβική άνοιξη» και την αναζήτηση συμμαχιών εκ μέρους του Ισραήλ.

Γι αυτό και μιλώντας μετεκλογικά έκανε λόγο για την αναζήτηση ενός βραχυπρόθεσμου δανείου που θα δώσει περιθώριο στην Κύπρο για να ελιχθεί
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”