• Το Γνωρίζατε;
  • Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα, ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909, για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!

Hedge Fund κατά μέτρων λιτότητος. Ο Phil Manduca της Titanium επικρίνει κυβερνήσεις και ΕΚΤ

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Hedge Fund κατά μέτρων λιτότητος. Ο Phil Manduca της Titanium επικρίνει κυβερνήσεις και ΕΚΤ

Δημοσίευση από Agrafos »


Tην κατηγορηματική άποψη ότι τα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να προσφέρουν θέσεις εργασίας, καθώς και ότι η ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν ασκούν πολιτικές που οδηγούν στην ανάπτυξη, εκφράζει ο CEO του γνωστού hedge fund Titanium Capital Markets, Philip Manduca.

Κατηγορηματικός κατά των μετοχών, επίσης, δηλώνοντας “μην ακουμπάτε τις μετοχές”, εκφράζει την απαισιόδοξη προοπτική που έχει υιοθετήσει όσον αφορά στην πορεία των οικονομιών. Η ανάλυση του hedge fund πηγαίνει ακόμα βαθύτερα, καθώς εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου να χαθεί η πολιτική υποστήριξη στα μέτρα λιτότητας, όπως συμβαίνει τώρα στην Ιταλία.

Από την άλλη πλευρά, το μήνυμα που αρχίζει να υπάρχει για προστασία στην αγορά εργασίας και μέτρα που, σε γενικές γραμμές, μπορεί να ευνοήσουν τον προστατευτισμό, εκτιμά ότι θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε άνοδο τα spreads των ομολόγων και σε πτώση τα χρηματιστήρια.

“Δεν υπάρχει ερώτημα αν θα πέσουν τα χρηματιστήρια, απλά πότε θα πέσουν”, αναφέρει ο γνωστός διαχειριστής και συμπληρώνει ότι σταδιακά θα εξαντληθούν και οι πολιτικές πιστωτικής χαλάρωσης που εφαρμόζουν οι κεντρικές τράπεζες. Όσον αφορά τον χρυσό, σημειώνει τέλος, ότι “αποτελεί ιδανική ευκαιρία σε επίπεδα 10-12% χαμηλότερα από τα τρέχοντα”.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”