• Το Γνωρίζατε;
  • Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείχνει κανείς πως είναι άοπλος!

Μεταναστεύουν οι Πορτογάλοι στη Μοζαμβίκη για να βρουν δουλειά

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Μεταναστεύουν οι Πορτογάλοι στη Μοζαμβίκη για να βρουν δουλειά

Δημοσίευση από Agrafos »


Χιλιάδες Πορτογάλοι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αναζητούν μια καλύτερη τύχη στην πρώην αποικία τους την Μοζαμβίκη. Το 2012 η Μοζαμβίκη παρουσίασε ανάπτυξη 7,5% ενώ η Πορτογαλία ύφεση 3%.

Στην Πορτογαλία, η αγορά έχει κορεστεί. Στη Μοζαμβίκη συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχουν πολλά να γίνουν, να χτιστούν σπίτια, γραφεία, εμπορικά κέντρα. Υπάρχει μεγάλο πεδίο ανάπτυξης. Πρέπει να γίνουν πολλά έργα υποδομής.

Αυτές οι δυνατότητες κάνουν τη Μοζαμβίκη για πολλές ξένες επιχειρήσεις και πολίτες την Μοζαμβίκη ιδιαιτέρως ελκυστική. Σε αυτό προστίθεται η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Σύμφωνα με το υπουργείο εργασίας της χώρας, η Μοζαμβίκη δέχθηκε τους πρώτους εννέα μήνες του χρόνου, περισσότερες από 11.800 αιτήσεις από ξένους. Κυρίως από Νοτιαφρικανούς, Πορτογάλους και Κινέζους.

Σύμφωνα με το πορτογαλικό προξενείο στο Μαπούτο, 17.000 Πορτογάλοι έχουν δηλωθεί το τελευταίο διάστημα στη Νότια Μοζαμβίκη, εκτιμάται όμως ότι πραγματικό αριθμός είναι πολύ υψηλότερος. Πολλοί ξένοι δεν δηλώνονται. Πηγαίνουν καταρχάς με τουριστική βίζα και στη συνέχεια ξεκινάνε να δουλεύουν παράνομα. Οι περισσότεροι Πορτογάλοι που πάνε στη Μοζαμβίκη είναι νέοι με πολύ καλό επίπεδο σπουδών.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”