• Το Γνωρίζατε;
  • Η έλλειψη ιωδίου σε 1,3 δις ανθρώπους, που δεν έχουν πρόσβαση σε αλάτι, ευθύνεται για τη νοητική και σωματική καθυστέρηση των παιδιών!

Πολύ περισσότερα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Aris
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 815
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Τοποθεσία: Athens

Πολύ περισσότερα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί

Δημοσίευση από Aris »


42.500 ήταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που είχαν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου στην Ευρώπη και όχι μόνο 7.000, όπως πιστευόταν μέχρι σήμερα, δείχνει νέα αμερικανική έρευνα.

70 χρόνια μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου να βρίσκουμε όλο και περισσότερα είδη στρατοπέδων συγκέντρωσης και καινούργιες προσωπικές ιστορίες γύρω από το Ολοκαύτωμα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιστορικών, σε ολόκληρη την Ευρώπη υπήρχαν 42.500 στρατόπεδα. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι ήταν περίπου 7.000.

Oι ναζί κρατούσαν σε όλη την Ευρώπη περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους συχνά υπό απάνθρωπες συνθήκες. Τα βασανιστήρια και η πείνα βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη. Τα στρατόπεδα είχαν πολλές διαφορετικές λειτουργίες: 30.000 προορίζονταν για καταναγκαστική εργασία, υπήρχαν 1.150 εβραϊκά γκέτο, 980 στρατόπεδα συγκέντρωσης, 1.000 στρατόπεδα αιχμαλώτων πολέμου και 500 οίκοι ανοχής με γυναίκες που εξαναγκάζονταν στην πορνεία. Σ΄ αυτά προστίθενται στρατόπεδα που χρησιμοποιούνταν για να πιέσουν γυναίκες να κάνουν έκτρωση, για να δολοφονήσουν στο πλαίσιο του προγράμματος «ευθανασίας» ψυχικά άρρωστους, αλλά και για να συγκεντρώσουν ανθρώπους που προορίζονταν για τα στρατόπεδα εξόντωσης.

Επιστροφή στο “Διεθνή”