• Το Γνωρίζατε;
  • Η εξαφάνιση δέντρων και φυτών γίνεται σήμερα με ρυθμό 10.000 φορές γρηγορότερο από το φυσιολογικό!

Βάιντμαν: Η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Aris
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 815
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Τοποθεσία: Athens

Βάιντμαν: Η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί

Δημοσίευση από Aris »


Η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουν στη ρίζα τους τα προβλήματα εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν σήμερα, προσθέτοντας πως οι μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία μοιάζουν να αποτυγχάνουν.

«Η κρίση δεν έχει τελειώσει παρά την πρόσφατη νηνεμία στις οικονομικές αγορές», δήλωσε ο Βάιντμαν —που, εκτός από επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Γερμανίας, είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας— σε μια συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα χρήσης της Μπούντεσμπανκ για το 2012.

Υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία και στην Κύπρο, είπε, προσθέτοντας: «η πορεία των μεταρρυθμίσεων στη Γαλλία μοιάζει να είναι ανεπιτυχής».

Η οικονομία της Γερμανίας συνεχίζει να κλυδωνίζεται από την κρίση της ευρωζώνης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την οικονομική προοπτική της, επισήμανε εξάλλου ο Βάιντμαν, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη θα επανέλθει σε ταχύτερο ρυθμό αργότερα εντός του έτους.

Η οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης αναπτυσσόταν με ταχείς ρυθμούς τα δύο πρώτα χρόνια της κρίσης στην ευρωζώνη, αλλά επιβραδύνθηκε την περυσινή χρονιά και το τέταρτο τρίμηνο η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,6%.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι εξακολουθούν να θεωρούν ότι η Γερμανία θα αποφύγει την ύφεση, δηλαδή δύο συναπτά τρίμηνα συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, με μια αδύναμη ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο πριν από την ανάκτηση της αναπτυξιακής ορμής της γερμανικής οικονομίας. Η ανάπτυξη στη Γερμανία θεωρείται κρίσιμη για την οικονομία της ευρωζώνης συνολικά.

«Μόνον ένα μέρος της εμπιστοσύνης που είχε χαθεί ως αποτέλεσμα της κρίσης έχει ανακτηθεί ως τώρα», ανέφερε ο Βάιντμαν σε μια ανακοίνωση η οποία διανεμήθηκε μαζί με τα αποτελέσματα χρήσης της Μπούντεσμπανκ για το 2012.

Επιστροφή στο “Διεθνή”