• Το Γνωρίζατε;
  • Υπάρχουν 18 πλανήτες που γυρνούν αδέσποτοι στο διάστημα και οι οποίοι απειλούν όλες τις θεωρίες των φυσικών για το διάστημα. Δεν υπόκεινται σε κανενός είδους τροχιά και φυσικές δυνάμεις!

Ο επιδεικτικός νεοπλουτισμός της Τουρκίας συνεχίζεται

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ο επιδεικτικός νεοπλουτισμός της Τουρκίας συνεχίζεται

Δημοσίευση από Agrafos »


Στον απόηχο των προχθεσινών βίαιων συγκρούσεων διαδηλωτών με την αστυνομία στην ʼγκυρα και παρά τις διαμαρτυρίες των αρχαιολόγων για τις παρατυπίες που έγιναν στα 9 χρόνια προετοιμασίας του, εγκαινιάζεται ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα στη σύγχρονη Τουρκία.

Πρόκειται για την υποθαλάσσια σήραγγα που θα ενώσει τις δυο όχθες του Βοσπόρου την ασιατική και την ευρωπαϊκή προσθέτοντας ένα νέο κυκλοφοριακό άξονα για την Κωνσταντινούπολη. Η σήραγγα περιέχει μια διπλή σιδηροδρομική γραμμή μήκους 1,5 χιλιομέτρου και θα βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων κάτω από τον Βόσπορο. Από αυτήν θα περνά το μετρό που θα συνδέει σε 4 λεπτά τις δυο όχθες με ικανότητα να μεταφέρει 150.000 επιβάτες ανά ώρα, όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος της Πόλης Καντίρ Τοπμπάς.

Η σήραγγα τις εργασίες της οποίας ανέλαβε κοινοπραξία τουρκικών και ιαπωνικών εταιρειών στοίχισε 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά τη διάρκεια των εκσκαφών βρέθηκαν περί τα 40.000 αρχαία αντικείμενα κυρίως στην ευρωπαϊκή όχθη. Η κυβέρνηση Ερντογάν βρέθηκε συχνά σε αντιπαράθεση με τους αρχαιολόγους κατηγορώντας τους για καθυστέρηση ενός έργου το οποίο ο τούρκος πρωθυπουργός θέλει να εντάξει στον μακρύ κατάλογο πολυδάπανων αλλά και αμφιλεγόμενων έργων για την αναμόρφωση της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, όπως η τρίτη γέφυρα το Βοσπόρου, το τρίτο αεροδρόμιο, και η κατασκευή παράλληλου προς το Βόσπορο καναλιού στην Ανατολική Θράκη.

Έργα αμφιλεγόμενα που μάλλον θα αποδειχθούν άχρηστα.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”