• Το Γνωρίζατε;
  • Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου, στην Ανταρκτική το 1983.

Δεν καταθέτει τα όπλα ο Μπερλουσκόνι

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Δεν καταθέτει τα όπλα ο Μπερλουσκόνι

Δημοσίευση από Agrafos »


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποπέμφθηκε από γερουσιαστής αλλά θέλει να παραμείνει πολιτικός ηγέτης. Και οι εννέα ενστάσεις της κεντροδεξιάς δεν έγιναν δεκτές: ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχασε την έδρα του στη Γερουσία και δεν θα μπορέσει να ξαναθέσει υποψηφιότητα για τα επόμενα έξι χρόνια.
Αυτό που προσπαθούν να καταλάβουν οι Ιταλοί είναι αν πρόκειται όντως για το τέλος της πολιτικής καριέρας το.

Το σίγουρο είναι ότι θα διατηρήσει τον ηγετικό του ρόλο στο εσωτερικό του κόμματός του, ενώ θα ανεβάσει άμεσα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο Μπερλουσκόνι όρισε για τις 8 Δεκεμβρίου νέα συνέλευση του κόμματός του. Την ίδια ημέρα που η κεντροαριστερά θα επιλέγει τον νέο της γραμματέα με ανοικτή ψηφοφορία και συμμετοχή μελών και φίλων.

Ο Σίλβιο δεν θέλει να παραδοθεί πολιτικά. Σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ, η Φόρτσα Ιτάλια συγκεντρώνει ποσοστό 21% στην πρόθεση ψήφου. Ο Μπερλουσκόνι δεν μπορεί πλέον να θέσει υποψηφιότητα, αλλά θέλει να παραμείνει επικεφαλής κόμματος εκτός κοινοβουλίου, όπως και ο Μπέπε Γκρίλο. Μετά την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία, οι εισαγγελείς μπορούν να διατάξουν βέβαια και την σύλληψή του, ωστόσο η έντονη πολιτική δράση του θα λειτουργήσει πιθανότατα ως προστασία.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”