• Το Γνωρίζατε;
  • Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου στο ηλιακό μας σύστημα είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Αρη!

Ελληνίδα πούλησε την ιστοσελίδα της 315 εκατομμύρια δολλάρια

Συντονιστές: Airetikos, Argosxolos, Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ελληνίδα πούλησε την ιστοσελίδα της 315 εκατομμύρια δολλάρια

Δημοσίευση από Agrafos »


Τον περασμένο Οκτώβριο, το αμερικανικό περιοδικό Forbes τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 100 πιο σημαντικές γυναίκες των Ηνωμένων Πολιτειών και πλέον θεωρείται η βασίλισσα του ίντερνετ.

Η προφορά της αποτέλεσε τελικά πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Ελλάδα, η Αριάνα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον κατάφερε ως Ελληνίδα μετανάστρια να διακριθεί στο δύσκολο χώρο των αμερικανικών Μέσων Ενημέρωσης.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το αμερικανικό περιοδικό Forbes τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 100 πιο σημαντικές γυναίκες των Ηνωμένων Πολιτειών και πλέον θεωρείται η βασίλισσα του ίντερνετ.

Η Αριάνα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον από χθες απασχολεί τα αμερικανικά ΜΜΕ και εμφανίζεται στις πιο γνωστές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές μιλώντας για τη συμφωνία που υπέγραψε με την εταιρία AOL.

Η ιστοσελίδα Huffington Post, την οποία δημιούργησε το 2005 ως φιλελεύθερο μπλογκ με επένδυση ενός μόνο εκατομμυρίου δολαρίων, αγοράστηκε από την ΑOL για 315 εκατομμύρια δολάρια. Η Huffington Post συγκεντρώνει κάθε μήνα περισσότερους από 25 εκατομμύρια επισκέπτες και κατατάσσεται δεύτερη από πλευράς επισκεψιμότητας μετά την εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς.

Από το ποσό που συμφωνήθηκε, η ΑΟL θα καταβάλλει τα 300 εκατομμύρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά που πραγματοποιεί η εταιρία μετά το διαχωρισμό της από την εταιρία Time Warner το 2009. Η συμφωνία έχει πάρει το πράσινο φως από τα διοικητικά συμβούλια των δύο ομίλων, αλλά θα πρέπει να εγκριθεί από τις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Αριάνα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον θα αναλάβει πρόεδρος και θα διατηρήσει την αρχισυνταξία του Huffington Post Media Group, ένα όμιλο στον οποίο θα ανήκουν η Huffington Post και οι άλλες ιστοσελίδες της AOL.

Η Αριάνα Στασινοπούλου γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1950 στην Αθήνα, φοίτησε στο πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ και το 1980 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Το 1981 παντρεύτηκε τον πρώην βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και εκατομμυριούχο Μάικλ Χάφινγκτον, ενώ παράλληλα συνέχισε τη συγγραφή βιβλίων αποκομίζοντας αρκετά έσοδα.

Το 1997, όταν ο σύζυγός της αποκάλυψε δημόσια πως ήταν αμφισεξουαλικός, η Αριάνα πήρε διαζύγιο, τις δύο κόρες τους και μεγάλο μέρος της περιουσίας του.

Το 2003, ως ανεξάρτητη υποψήφια διεκδίκησε ανεπιτυχώς τη θέση του κυβερνήτη της πολιτείας Καλιφόρνια. Στη συνέχεια, μετεξελίχθηκε σε μια από τις ισχυρότερες γυναικείες παρουσίες στον χώρο των αμερικανικών ΜΜΕ
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Life Style”