• Το Γνωρίζατε;
  • Η Ολυμπιακή σημαία με τους πέντε κύκλους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσα το 1920. Ένας αθλητής, όμως, που συμμετείχε στους αγώνες, την έκλεψε και την επέστρεψε λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.

Νέo εντυπωσιακό iOS 8 από την Apple

Συντονιστές: Argosxolos, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Νέo εντυπωσιακό iOS 8 από την Apple

Δημοσίευση από Agrafos »


Η Apple παρουσίασε χθες στο ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών (WWDC), το καινοτόμο λειτουργικό της για iOS συσκευές, το iOS 8, το οποίο δίνει στους χρήστες εκπληκτική εμπειρία χρήσης και στους προγραμματιστές εξαιρετικά εργαλεία για καλύτερα apps, καθώς και την επόμενη έκδοση λειτουργικού για Mac, το OS X Yosemite με μοντέρνα, φρέσκια εμφάνιση και εκπληκτικές νέες δυνατότητες. Επιπλέον, η Apple παρουσίασε μια καινούργια γλώσσα προγραμματισμού, την Swift για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να φτιάχνουν ακόμα πιο αποδοτικές, μοντέρνες και ασφαλείς εφαρμογές για τους χρήστες.

Η Apple χτες αποκάλυψε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα για τις iOS συσκευές της, το iOS 8, αποτελεί τη μεγαλύτερη ανακοίνωση μετά από αυτήν του App Store. Το νέο, καινοτόμο λειτουργικό για τα iPad, iPhone και iPod touch παρέχει πιο γρήγορο και πιο διαισθητικό περιβάλλον χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του iCloud Photo Library, που επιτρέπει να χαίρεται κανείς τις φωτογραφίες του πολύ εύκολα σε όλες του τις συσκευές. Επιπρόσθετα, η νέα εφαρμογή Μηνυμάτων μπορεί πανεύκολα να μοιράσει ανάμεσα στους χρήστες βίντεο, φωνή και φωτογραφίες με μια απλή κίνηση. Μια ακόμα πρωτοποριακή εφαρμογή εγκαινιάζεται με το νέο iOS 8, που ονομάζεται Health, η οποία σου δίνει σε ένα σημείο τα στοιχεία υγείας και fitness όλων των εφαρμογών που διαθέτεις. Επίσης, με το Family Sharing, οι οικογένειες θα μπορούν με πολύ απλό τρόπο να μοιραστούν αγορές που έχουν κάνει, τις φωτογραφίες τους, ακόμα και τα ημερολόγια με τα ραντεβού τους.

Το OS X Yosemite έχει νέο και επανασχεδιασμένο Κέντρο Γνωστοποιήσεων και είναι πλέον εντελώς διαδραστικό. Το iCloud Drive βρίσκεται στο Finder και μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία κάθε τύπου, το Safari έχει νέο και βελτιωμένο σχεδιασμό, όπως και το Mail που κάνει την αποστολή συνημμένων αρχείων πιο εύκολη από ποτέ. Το επαναστατικό Handoff σας επιτρέπει να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα σε μια συσκευή και να περάσει αυτόματα στην άλλη και στο OS X Yosemite έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κλήσεις του iPhone από το Mac σας καθώς και να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου.

H Swift είναι μια ισχυρή νέα γλώσσα προγραμματισμού για iOS και OS X, η οποία καθιστά ευκολότερο από ποτέ για τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εξαιρετικές εφαρμογές. H Swift είναι από σήμερα διαθέσιμη και βοηθά τους προγραμματιστές να γράφουν ασφαλέστερο και πιο αξιόπιστο κώδικα με την εξάλειψη ολόκληρων κατηγοριών κοινών σφαλμάτων προγραμματισμού, ενώ συνυπάρχει με Objective-C κώδικα έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν εύκολα να ενσωματώσουν την Swift σε υπάρχουσες εφαρμογές.

Η δοκιμαστική έκδοση του iOS 8 (beta) και το SDK είναι διαθέσιμα από σήμερα για τους developers και από το φθινόπωρο ως δωρεάν αναβάθμιση για όλους τους χρήστες των iOS συσκευών (iPhone 4s και νεώτερο, iPad 2 και νεώτερο, iPod touch 5ης γενιάς). Τέλος, το OS X Yosemite είναι διαθέσιμο για το κοινό σε δοκιμαστική έκδοση, ενώ η τελική έκδοσή του το φθινόπωρο θα είναι διαθέσιμη εντελώς δωρεάν.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Τεχνολογία”