• Το Γνωρίζατε;
  • Όποιος δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθει έμφραγμα!

Στρατιωτική απόβαση Αμερικανών στην Ευρώπη

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Στρατιωτική απόβαση Αμερικανών στην Ευρώπη

Δημοσίευση από Agrafos »


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Ευρώπη και προειδοποίησε την Ρωσία να μην προχωρήσει σε κινήσεις που θα κλιμακώσουν την κρίση στην Ουκρανία.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πολωνό πρόεδρο, Μπόρισλαβ Κομορόφκσι, ο κ. Ομπάμα κάλεσε το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει 1 δισ. δολάρια για την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη. Ο ίδιος τόνισε πως η επιπρόσθετη χρηματοδότηση δεν θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση τoυ αριθμού των στρατιωτών που βρίσκονται μόνιμα στην Ευρώπη.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο κ. Oμπάμα έσπευσε να διαβεβαιώσει την Μόσχα πως οι ΗΠΑ δεν έχουν σαν στόχο να απειλήσουν τη Ρωσία, αλλά τόνισε πως η Ρωσία παραβίασε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας με την προσάρτηση της Κριμαίας και πως θα πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε πως αν συναντούσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στη Γαλλία για την απόβαση στην Νορμανδία, θα του έλεγε να ασκήσει την επιρροή του «για να κατευνάσει τα αυτονομιστικά στοιχεία στην ανατολική Ουκρανία» και τον κάλεσε να αναγνωρίσει ως νόμιμη την εκλογή του Πέτρο Ποροσένκο ως προέδρου της Ουκρανίας.

Διευκρινήσεις για τα νέα σχέδια των ΗΠΑ έδωσε ο υπουργός ʼμυνας Τσακ Χέιγκελ σε συνάντηση των υπουργών ʼμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλες.

Στη συνάντηση παρουσίασαν σχέδια για αύξηση της παρουσίας στην περιοχή και οι υπουργοί της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Δανίας. Σύμφωνα με αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, οι τρεις χώρες συμφώνησαν να αυξήσουν το βαθμό ετοιμότητας στο αρχηγείο της Συμμαχίας στην Πολωνία.

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι μπορεί να απαντήσει στην αποστολή επιπρόσθετων στρατευμάτων από το ΝΑΤΟ με τον περιορισμό της συνεργασίας με την Συμμαχία.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”