• Το Γνωρίζατε;
  • Ο Έλβις Πρίσλεϊ, στην προσπάθειά του να δείξει πολιτικοποιημένος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο Νίξον στις 21 Δεκεμβρίου του 1970. Ο Πρίσλεϊ, αφού αγκάλιασε τον πρόεδρο, του χάρισε ένα όπλο, λέγοντάς του πως τα τελευταία 10 χρόνια μελετάει την κουλτούρα των ναρκωτικών. Τότε, ο Νίξον του πρόσφερε το σήμα της Δίωξης Ναρκωτικών!

Χ. Θεοχάρης: «Δεν έχει κανένας το ανάστημα να μου ζητήσει την παραίτησή μου...»

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Χ. Θεοχάρης: «Δεν έχει κανένας το ανάστημα να μου ζητήσει την παραίτησή μου...»

Δημοσίευση από Agrafos »


«Δεν νιώθω εξιλαστήριο θύμα γιατί δεν υπάρχει κάτι στραβό. Αυτοί που το βλέπουν έτσι ας δουν τα δικά τους πεπραγμένα. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι» δήλωσε με έκδηλη συγκινησιακή φόρτιση ο παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών, μετά από τη συνάντηση διάρκειας πέντε ωρών με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για εμένα» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης αμέσως μετά την υποβολή της παραίτησής του. Ευχαρίστησε θερμά τον κ. Στουρνάρα για τη συνεργασία, ο οποίος στεκόταν δίπλα του στην αίθουσα Τύπου. Ακολούθησε ασπασμός των δύο ανδρών. «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη στήριξη από τον κ. Στουρνάρα» είπε ο κ. Θεοχάρης.

Αμέσως μετά, με εμφανή τη συγκινησιακή φόρτιση ο ίδιος απάντησε με αιχμές στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

«Δεν έχει κανένας το ανάστημα να μου ζητήσει την παραίτησή μου. Παραιτούμαι γιατί πρέπει να παραιτηθώ» τόνισε απατώντας στο ερώτημα αν πιέστηκε από κάποιον να παραιτηθεί. Στην παραίτησή του αναφέρεται η αιτιολόγηση «για προσωπικούς λόγους».

«Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο. Όχι ένα, ούτε μισό. Τα μέτρα τα παίρνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με την εντολή του λαού.Η δουλειά μου είναι να τα υλοποιώ. Πρέπει επιτέλους να χτίσουμε θεσμούς και διοίκηση η οποία δεν θα πρέπει να ρωτάει αν θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της» τόνισε ο απερχόμενος Γραμματέας.
«Ημιαυτονομία»...

«Εγώ ήμουν Γενικός Γραμματέας είχα μία ημι-αυτονομία. Λογοδοτούσα στον υπουργό μου» τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας για τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη.

«Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την πολύτιμη συνεργασία που είχαμε» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας έχοντας δίπλα του τον απερχόμενο Γραμματέα.

Συνάντηση Στουρνάρα - Λαγκάρντ

Στην επιβεβαίωση ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας συναντήθηκε την Τρίτη 3 Ιουνίου στο Παρίσι με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος Πόουλ Τόμσεν προχώρησε από την Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, κάτι που επιβεβαίωσαν και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Στουρνάρας για ανασχηματισμό

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι θα ανέμενε καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της μεγάλης φοροδιαφυγής προσθέτοντας ωστόσο ότι ο κ. Θεοχάρης έκανε ότι μπορούσε.

«Οι αλλαγές στην κυβέρνηση είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Δεν υπάρχουν επιθυμίες» απάντησε ο κ. Στουρνάρας στο ερώτημα αν θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου μετά το κλείσιμο της Βουλής ο κ. Στουρνάρας είπε ότι τα τα προαπαιτούμενα (milestones) θα ψηφιστούν από τα θερινά τμήματα του Κοινοβουλίου.

Για το ταξίδι του στο Παρίσι είπε ότι είχε τεχνικές συναντήσεις για θέματα της ελληνικής προεδρίας.

Δύο ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης Θεοχάρη (Πέμπτη στις 15.18') το υπουργείο Οικονομικών με προκήρυξη του αναζητά νέο ... Θεοχάρη.

Προκήρυξη θέσης Γραμματέα Εισόδων

Οπως ανακοινώθηκε στις 17.18' «το Υπουργείο Οικονομικών απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος από 06/06/2014 έως 15/06/2014 για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος προΐσταται της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων». Κατόπιν τούτων αναμένεται η υποβολή προτάσεων από υποψήφιους ενδιαφερομένους.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”