• Το Γνωρίζατε;
  • Οι μισοί περίπου από αυτούς που κάθονται 27 ώρες την εβδομάδα μπροστά σε μια οθόνη Η/Υ, πάσχουν από μία τουλάχιστον διαταραχή προσωπικότητας!

Χιλιάδες δουλειές διαθέσιμες στη Γερμανία, αλλά και εκμετάλλευση

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Χιλιάδες δουλειές διαθέσιμες στη Γερμανία, αλλά και εκμετάλλευση

Δημοσίευση από Agrafos »


Αυτή τη στιγμή στη Γερμανία υπάρχει έλλειψη 30.000 θέσεων εργασίας. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα γίνουν μάλιστα 220.000. Εδώ και μερικά χρόνια η χώρα έχει ξεκινήσει εκστρατεία αναζήτησης προσωπικό από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από τις χώρες του νότου, όπως την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Τα συμβόλαια όμως να προτείνουν στους μετανάστες είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ενώ πολλά έχουν και ρήτρες με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να μη μπορεί να φύγει όποτε θέλει. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι νοσηλευτές παίρνουν εντολή να χρησιμοποιούν λιγότερα υλικά και φαρμακευτικές αλοιφές για να κάνουν οικονομία.

Προσοχή χρειάζεται ακόμα και στις υποσχέσεις. Στη Θεσσαλονίκη Γερμανική εταιρία μετά από συνεντεύξεις επέλεξε 17 άτομα (κυρίως ηλεκτρολόγους) και τους υποσχέθηκε εργασία με αμοιβή 2.000 ευρώ τη μήνα. Τους έμαθε τη γλώσσα στη Θεσσαλονίκη και μετά όλοι μαζί πήγαν στη Γερμανία. εκεί διαπίστωσαν ότι οι μηνιαίες αποδοχές τους ήταν μόλις 1.200 ευρώ και φυσικά επέστρεψαν.

Τέτοια παραδείγματα γίνονται όλο και περισσότερα.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”