• Το Γνωρίζατε;
  • Το επίθετο Μητσοτάκης προέρχεται από τη λέξη μιτσός, που στην κρητική ντοπιολαλιά σημαίνει το μικρό παιδί, το πιτσιρίκι. Κανονικά έπρεπε να γράφεται Μιτσοτάκης.

Στα εργαστήρια θα παράγεται σε λίγα χρόνια το κρέας

Συντονιστές: Argosxolos, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Στα εργαστήρια θα παράγεται σε λίγα χρόνια το κρέας

Δημοσίευση από Agrafos »


Στο άμεσο μέλλον ο άνθρωπος θα μπορούσε να «κατασκευάσει» κρέας από βλαστικά κύτταρα σε γιγαντιαίους «βιοαντιδραστήρες», σαν αυτούς που υπάρχουν ήδη στα σύγχρονα φαρμακευτικά εργοστάσια. Αντί να μεγαλώνουν οι άνθρωποι γουρούνια και να τα σκοτώνουν στα σφαγεία, τα ζώα θα λειτουργούν ως «ζωντανές τράπεζες κυττάρων». Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρείται τόσο η επαφή τους με τον άνθρωπο, αλλά θα εξακολουθούν να λειτουργούν και ως πηγή τροφής.

Με την παγκόσμια ζήτηση για κρέας να αυξάνεται συνεχώς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το κρέας είναι μη βιώσιμο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο παράγεται σήμερα.

Ο Bill Gates, σύμφωνα με δημοσίευμα του National Geographic, έχει επενδύσει στη start-up εταιρεία Beyond Meat, που εδρεύει στο Μισούρι, η οποία κατάφερε να φτιάξει τόσο καλό «ψεύτικο κοτόπουλο» που ξεγέλασε τον συντάκτη της στήλης φαγητού των New York Times, Mark Bittman.

Μία άλλη start-up εταιρεία, η Modern Meadow, έχει ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες να δημιουργήσει συνθετικό κρέας από μυϊκά ζωικά κύτταρα, χρησιμοποιώντας τεχνικές που αρχικά είχαν αναπτυχθεί για την αναγέννηση ανθρώπινων κυττάρων.

Ο Mark Post από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ δημιούργησε την προηγούμενη χρονιά το πρώτο συνθετικό χάμπουργκερ. Ο ίδιος δηλώνει πως πρέπει να βρει έναν τρόπο για να προσθέσει και το απαραίτητο λίπος στο μπέργκερ.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Τεχνολογία”