• Το Γνωρίζατε;
  • Κατά τη διάρκεια της Α' Σταυροφορίας, μια ομάδα φανατικών στρατιωτών, οι οποίοι έστεκαν μεν καλά στα μυαλά τους, αλλά ήταν απελπισμένοι, βάδιζαν για πολλές ώρες πίσω από μια χήνα, καθώς πίστευαν ότι ήταν ευλογημένη από το Aγιο Πνεύμα!

Με το ένα βήμα εκτός Μ.Βρετανίας η Σκωτία

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Με το ένα βήμα εκτός Μ.Βρετανίας η Σκωτία

Δημοσίευση από Agrafos »


Επτά μέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει με τη δημοσίευση δύο αντικρουόμενων δημοσκοπήσεων οι οποίες δίνουν οριακή διαφορά ανάμεσα σε Ναι και Όχι.

Ανησυχία στο πολιτικό κατεστημένο προκαλεί δημοσκόπηση της εταιρίας YouGov για τους Sunday Times που δίνει οριακό προβάδισμα στους Εθνικιστές υποστηρικτές της ανεξαρτησίας με 51% ενώ παράλληλα άλλη μια, της Panelbase, που έγινε μια μέρα αργότερα, δίνει προβάδισμα με μόλις 52% στους Ενωτικούς. Οι αναποφάσιστοι δεν περιλαμβάνονται σε καμιά από τις δημοσκοπήσεις.

Η απάντηση από το Λονδίνο θα έλθει τις επόμενες ήμερες με την επίσημη προσφορά μεγαλύτερης αυτονομίας έως και Ομοσπονδίας, σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι αποφασίσουν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτει η εφημερίδα Observer επικαλούμενη κυβερνητικό αξιωματούχο. Συμφώνα με το δημοσίευμα εδώ και μέρες λαμβάνουν χώρα πυρετώδεις διαπραγματεύσεις σε διακομματικό επίπεδο για την διατύπωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης που θα δίνει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία στη Σκωτία, με στόχο να πεισθούν οι αναποφάσιστοι και να υπερψηφίσουν ΟΧΙ.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”