• Το Γνωρίζατε;
  • Στη Βρετανία, το 24% των παιδιών κάτω των 4 ετών έχει τηλεόραση στο δωμάτιο του!

GAME OVER για τα TAXI. Η UBER έρχεται και στην Ελλάδα.

Συντονιστές: Airetikos, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

GAME OVER για τα TAXI. Η UBER έρχεται και στην Ελλάδα.

Δημοσίευση από Agrafos »


Η τεχνολογία και το internet φαίνεται ότι θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τα TAXI της Αθήνας (και λίγο αργότερα της Θεσσαλονίκης), όπως έγινε και σε άλλες μεγάλες πρωτεύουσες.

Αν η οικονομική κρίση έπληξε τη λειτουργία των ταξί στην Αθήνα μειώνοντας δραματικά την κίνηση και τους τζίρους...το τελειωτικό χτύπημα το δίνει η τεχνολογία και ειδικότερα η UBER.
Μετά τις εφαρμογές taxibeat και taxiplon που αντικατέστησαν με επιτυχία τα ραδιο-ταξί έρχεται και η εφαρμογή Uber για να αντικαταστήσει τα ίδια τα ταξί.

Ταυτόχρονα, έρχονται και άλλες μοντέρνες επιλογές μετακίνησης όπως το Athens Welcome Pickups για τους τουρίστες και το Cartogo.gr για την πόλη μια ολοκαίνουργια εφαρμογή που διαθέτει αυτοκίνητα προς ενοικίαση με το λεπτό μόνο για το κέντρο της πόλης.

Η UBER ήδη ξεκίνησε τρις πρώτες κινήσεις προσλήψεων αν και επίσημα δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία έναρξης της υπηρεσίας της.

Αν και οι εφαρμογές κλήσης ή εύρεσης κοντινού ταξί είναι πολύ διαδεδομένες ανά τον κόσμο, με αρκετούς τοπικούς «παίκτες» σε κάθε πόλη, το διαφορετικό μοντέλο του Uber επιτρέπει σε ιδιώτες κατόχους οχημάτων μέσα από την υπηρεσία UberX να μετατραπούν σε οδηγούς προς ενοικίαση, μοιράζοντας το αυτοκίνητό τους με τους χρήστες της εφαρμογής και κερδίζοντας χρήματα από τις διαδρομές αυτές.

H διαδικασία είναι απλή και ξεκινάει με την καταχώρηση της πόλης ενδιαφέροντος και ενός email στο site της εταιρείας . Οταν η εταιρεία επιλέξει να έρθει στη συγκεκριμένη πόλη αναζητά το στόλο από τα συνεργαζόμενα ΙΧ. Η πληρωμή των πελατών της UBER γίνεται απευθείας στην εταιρεία μέσω πιστωτικής κάρτας, και ακολούθως εκείνη πληρώνει με μέρος της αμοιβής τα συνεργαζόμενα αυτοκίνητα.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Κοινωνία”