• Το Γνωρίζατε;
  • Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν «σοφέρ», δηλαδή «θερμαστές», γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν!

Εισπρακτικές εταιρίες προσλαμβάνει η ΔΕΗ για να κυνηγήσει οφειλέτες

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Εισπρακτικές εταιρίες προσλαμβάνει η ΔΕΗ για να κυνηγήσει οφειλέτες

Δημοσίευση από Agrafos »


Δεν έφταναν οι εισπρακτικές εταιρίες που έχουν προσλάβει οι παντελώς άχρηστες Ελληνικές τράπεζες, τώρα ήρθε η σειρά της ΔΕΗ να κυνηγήσει οφειλέτες που άλλαξαν διεύθυνση.
Ειδικότερα, η ΔΕΗ αναζητά, μέσω διαγωνισμού, να προσλάβει πέντε έως δέκα περίπου νομικά γραφεία, τα οποία έχουν εμπειρία στην εξωδικαστική και δικαστική διεκδίκηση απαιτήσεων για να αναλάβουν τις υποθέσεις είσπραξης οφειλών, που θα χειρισθούν αρχικά υποθέσεις περίπου 10.000 ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της ΔΕΗ έναντι πελατών της στην Περιφέρεια Αττικής και αργότερα θα επεκταθεί και σε όλες τις περιφέρειες.

Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών, με πολλούς καταναλωτές να έχουν αλλάξει κατοικία ή να έχουν άλλο όνομα στην νέα ηλεκτροδότηση ή επιχειρήσεις να έχουν αλλάξει έδρα, κλείσει κλπ. Έτσι, τα νομικά γραφεία αναλαμβάνουν και το ρόλο το "ντετέκτιβ". Σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ, δεν θα αφορά καταναλωτές που είναι στις ευπαθείς ομάδες και έχουν ενταχθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Σύμφωνα με το διαγωνισμό, οι δικηγόροι θα εντοπίζουν τον οφειλέτη ( ακόμη και αν έχει αλλάξει διεύθυνση χωρίς ενημέρωση), θα επικοινωνούν μαζί του με στόχο την διαπραγμάτευση και την εξωδικαστική διευθέτηση, δηλαδή υπαγωγή σε διακανονισμό της οφειλής/ρύθμιση σε δόσεις και στο τέλος την είσπραξη, με χρονικό περιθώριο τους δύο μήνες.

Στο δεύτερο στάδιο, όμως, υπάρχει η δικαστική διεκδίκηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπου εκεί τα δικηγορικά γραφεία θα έχουν δικαίωμα να ψάξουν αν οι οφειλέτες έχουν περιουσιακά στοιχεία ιδίως σε Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία. Ωστόσο, το δικηγορικό γραφείο δεν θα προχωρεί στη δικαστική διεκδίκηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών αγνώστου διαμονής.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”