• Το Γνωρίζατε;
  • Το 25% των 4.639 γνωστών θηλαστικών και το 11% των 9675 γνωστών ειδών πουλιών, σε μερικά χρόνια θα εξαφανιστούν αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα!

Προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για την οικονομία της Ευρωζώνης

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για την οικονομία της Ευρωζώνης

Δημοσίευση από Agrafos »


Με τη σημερινή ενδιάμεση έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα, ο ΟΟΣΑ διόρθωσε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη συγκριτικά με εκείνες που είχε κάνει σε αντίστοιχη ενδιάμεση έκθεση τον περασμένο Μάιο. Στην επικαιροποιημένη έκθεση του διεθνούς οργανισμού εκφράζεται ιδιαίτερη ανησυχία για την εξασθενούσα οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη.

Ο διεθνής οργανισμός παρατηρεί αισθητές διαφορές και αποκλίσεις μεταξύ των διαφόρων περιοχών του πλανήτης ως προς τις οικονομικές τους επιδόσεις. Σχεδόν σε όλους τους τομείς οι προγνώσεις υστερούν σε σχέση με τις περσινές εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα για το 2014 ο ΟΟΣΑ αναμένει για τη ζώνη του ευρώ ρυθμό ανάπτυξης 0,8% (-0,4% σε σχέση με την προηγούμενη πρόγνωσή του), ενώ για το 2015 προβλέπει ανάπτυξη της τάξεως του 1,1%, έναντι 1,7% που προέβλεπε στην έκθεση του Μαΐου. Επί τα χείρω αναθεωρήθηκαν οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ και για τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης που θεωρείται «ατμομηχανή» ανάπτυξης για το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας. Σε 1,5% υπολογίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας για το τρέχον και το επόμενο έτος (έναντι 1,9 και 2,1% αντίστοιχα στην έκθεση του Μαΐου).

Αισθητά χειρότερη είναι η εικόνα στη Γαλλία, όπου αναμένεται για το 2014 αναιμική ανάπτυξη της τάξεως του 0,4% και 1% για το 2015, αριθμοί που ταυτίζονται και με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική κυβέρνηση. Δυσοίωνες είναι και οι προοπτικές της ιταλικής οικονομίας. Από ανάπτυξη 0,5% το 2014 και 1,1% το 2015 που είχε προβλεφθεί, ο ΟΟΣΑ αναμένει πλέον ύφεση (-0,4%) για το τρέχον έτος και ανεπαίσθητη ανάπτυξη (0,1%) για το ερχόμενο έτος.

Ο ΟΟΣΑ χαρακτήρισε το βαθμό ανάκαμψης στην ευρωζώνη «απογοητευτικό», επισημαίνοντας τον κίνδυνο που απορρέει από τον χαμηλό πληθωρισμό και την αδύναμη ζήτηση και προειδοποιώντας για τον κίνδυνο παρατεταμένης στασιμότητας σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα τόνωσης της ζήτησης στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος. Συγκεκριμένα, ο διεθνής οργανισμός καλεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λάβει πρόσθετα μέτρα πέρα από τη μείωση του βασικού επιτοκίου, κάνοντας λόγο για ανάγκη μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”