• Το Γνωρίζατε;
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν είχε στείλει επιστολή εκφοβισμού σ' έναν κριτικό, ο οποίος δεν εκτιμούσε τις τραγουδιστικές ικανότητες της κυρίας Τρούμαν, απειλώντας τον πως... θα του έσπαγε την μύτη.

Οδηγός αποφυγής καρκίνου από τον Π.Ο.Υ.

Συντονιστές: Aris, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Οδηγός αποφυγής καρκίνου από τον Π.Ο.Υ.

Δημοσίευση από Agrafos »


Η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), που υπάγεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εξέδωσε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον δικό της οδηγό πρόληψης του καρκίνου. Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ευρώπη αυξάνεται και έτσι ο οδηγός είναι μία προσπάθεια να εξηγηθεί σε απλή και κατανοητή γλώσσα στους ευρωπαίους πολίτες πώς μπορούν να προλάβουν την επάρατη νόσο.

Στην κορυφή του οδηγού γίνονται συστάσεις να αποφεύγεται το κάπνισμα και να διασφαλίζεται ότι η κατοικία είναι απαλλαγμένη από καπνό. Πολύ σημαντικά θωρούνται επίσης η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, η συχνή άσκηση και η υγιεινή διατροφή με προϊόντα ολικής άλεσης, λαχανικά και φρούτα. Η κατανάλωση του αλκοόλ θα πρέπει να είναι περιορισμένη, ενώ καλό είναι να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο και η επαφή με καρκινογόνες ουσίες στο εργασιακό περιβάλλον. Στη συνέχεια ακολουθούν πληροφορίες που δεν είναι ευρέως γνωστές, όπως ότι ο θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στις γυναίκες και ότι τα παιδιά θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά της ηπατίτιδας Β, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει καρκίνο του ήπατος.

Το 2012 πέθαναν από καρκίνο 1,75 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ευρώπη. Την ίδια χρονιά σημειώθηκαν και 3,45 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου. Ο πιο θανατηφόρος τύπος καρκίνου στους άνδρες ήταν αυτός των πνευμόνων με περίπου 254.000 νεκρούς. Ακολούθησαν ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του προστάτη. Ο καρκίνος του στήθους ήταν η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου στις γυναίκες (131.000 θύματα επίσης το 2012), με τους καρκίνους του παχέος εντέρου και των πνευμόνων να έπονται.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Υγεία”