• Το Γνωρίζατε;
  • Με την ονομασία «Μάχη της Καμήλας» έμεινε στην ιστορία η ενδοαραβική σύγκρουση στη Βασόρα, το 656 μ.Χ. Ο λόγος; Στη μάχη αυτή σκοτώθηκαν και οι 70 άντρες που κράτησαν διαδοχικά τα χαλινάρια της καμήλας, στην οποία επέβαινε η χήρα του Μωάμεθ, Αϊσά.

Σόιμπλε: Απορρίπτει το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Σόιμπλε: Απορρίπτει το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους

Δημοσίευση από Agrafos »


Το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους απορρίπτει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» και καλεί τους ελληνες πολιτικούς να μην υπόσχονται προεκλογικά περισσότερα από ό,τι μπορούν να τηρήσουν. Επαναλαμβάνει δε ότι οι ήδη συναφθείσες συμφωνίες είναι δεσμευτικές.

«Ο Σόιμπλε απορρίπτει κούρεμα χρέους», είναι ο τίτλος αποσπάσματος της συνέντευξης το οποίο προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, ενώ στον υπότιτλο επισημαίνεται: «Ο ελληνας αριστερός πολιτικός Αλέξης Τσίπρας ζητάει από την ΕΕ ευρείες παραχωρήσεις. Ο Σόιμπλε απαντά. Οι συμφωνίες που βρίσκονται σε ισχύ είναι δεσμευτικές».

Ο κ. Σόιμπλε, επισημαίνει το περιοδικό, νουθετεί τα κόμματα της Ελλάδας που κάνουν προεκλογικό αγώνα.
«Και οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να προσέξουν να μην υπόσχονται πριν από τις εκλογές περισσότερα από ό,τι μετά μπορούν να τηρήσουν», δηλώνει, ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο «κουρέματος», το οποίο έφερε στην συζήτηση ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό το ζήτημα δεν τίθεται», τονίζει και προσθέτει ότι η Ελλάδα σημείωσε μεγάλη πρόοδο, η οικονομία της αναπτύσσεται γρηγορότερα από ό,τι σε πολλά άλλα κράτη - μέλη της ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα δεν έχει με το χρέος της αυτή τη στιγμή κανένα πρόβλημα», αναφέρει ο κ. Σόιμπλε και προσθέτει ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο και να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

«Όλα αυτά τελικά είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων. Δεν το κάνουν για μας, αλλά για τους εαυτούς τους», καταλήγει.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”