• Το Γνωρίζατε;
  • Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό «Τάτλερ», στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν «μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης»!

Το 50% πληρώνει πλέον την εφορία (!)

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Το 50% πληρώνει πλέον την εφορία (!)

Δημοσίευση από Agrafos »


Στη τύχη έχει αφεθεί πλέον η είσπραξη των φόρων, καθώς λόγω της προεκλογικής παράλυσης αλλά και της νέας ρύθμισης χρεών που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τον Νοέμβριο το υπουργείο Οικονομικών έβαλε στην άκρη το «μαστίγιο» για τους οφειλέτες. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι σχεδόν οι μισοί από τους σχεδόν 7 εκατομμύρια φορολογουμένους (συμπεριλαμβανομένων και ανήλικων παιδιών που έχουν περιουσιακά στοιχεία και ενεργό ΑΦΜ στο όνομά τους) άφησαν απλήρωτα τα χρέη στην Εφορία που ξεπερνούν πλέον τα 74 δισ. ευρώ.

Μετά και την άτυπη οδηγία της ΓΓΔΕ να σταματήσουν οι κατασχέσεις από τον Νοέμβριο, τα πάσης φύσεως αναγκαστικά μέτρα είσπραξης μειώθηκαν σχεδόν στο μισό μέσα σε έναν μήνα, τον Νοέμβριο!
Στην πλειονότητά τους τα μέτρα που ελήφθησαν αφορούσαν μόνο κατασχέσεις για μεγαλοοφειλέτες με χρέη πάνω από 300.000 ευρώ. Από 130.000 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων που γίνονταν κάθε μήνα, από τον Ιούλιο και μετά, τον Νοέμβριο ασκήθηκαν συνολικά μόνο 75.000 σε ολόκληρη τη χώρα. Τον ίδιο μήνα εκδόθηκαν μόλις 2.901 παραγγελίες κατάσχεσης, οι λιγότερες δηλαδή της τελευταίας διετίας. Μείωση 50% κατέγραψαν και οι ποινικές διώξεις, που δεν ξεπέρασαν τις 2.160, έναντι 3.350 τον Οκτώβριο και 4.450 τον Σεπτέμβριο.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”