• Το Γνωρίζατε;
  • Στις αρχές του 19ου αιώνα, κάποιοι βιομήχανοι είχαν κατασκευάσει ρολόγια που έπαιρναν ενέργεια από την μυϊκή προσπάθεια των εργατών, καθυστερώντας το τέλος της εργάσιμης μέρας, έως ότου βέβαια εξαντληθούν τελείως οι εργάτες.

Πάνω από 3 εκατομμύρια οι φτωχοί Γερμανοί

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Πάνω από 3 εκατομμύρια οι φτωχοί Γερμανοί

Δημοσίευση από Agrafos »


3,1 εκατομμύρια γερμανοί εργαζόμενοι διέθεταν το 2013 μηνιαίο εισόδημα χαμηλότερο από το όριο της φτώχειας. Πολύ από αυτούς δεν μπορούσαν να πληρώσουν εγκαίρως το νοίκι τους, να θερμάνουν επαρκώς την κατοικία τους ή έτρωγαν ένα πλήρες γεύμα μέρα παρά μέρα. Κάτω από το όριο της φτώχεια ζουν στη Γερμανία εκείνοι που διαθέτουν λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών κοινωνικών παροχών, όπως είναι για παράδειγμα το επίδομα στέγης ή το επίδομα τέκνων. Ως όριο φτώχειας είχε ορισθεί το 2013 από την γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία το ποσό των 979 ευρώ καθαρά το μήνα για ένα άτομο και 2.056 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Ο αριθμός των εργαζομένων με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας έχει αυξηθεί από το 2008 κατά 25%.Τότε ο αριθμός τους ανέρχονταν στα 2,5 εκατομμύρια. Όμως, το πρόβλημα της φτώχειας στη Γερμανία δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα ο αριθμός των ανθρώπων που απειλούνται από τη φτώχεια είναι πολύ μεγαλύτερος. Βάση των στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας περίπου ένας στους πέμπτε γερμανούς απειλούνταν το 2013 από φτώχεια ή κοινωνική περιθωριοποίηση. Με άλλα λόγια 16,2 εκατομμύρια άνθρωποι ή το 20,3% του πληθυσμού της χώρας διέθεταν το 2013 εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”