• Το Γνωρίζατε;
  • Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν «σοφέρ», δηλαδή «θερμαστές», γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν!

Ψάχνει πιστόλι για να βάλει στο τραπέζι

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ψάχνει πιστόλι για να βάλει στο τραπέζι

Δημοσίευση από Agrafos »


"Ψάχνει πιστόλι" για να βάλει στο τραπέζι ο Παπανδρέου εν όψει της Συνόδου Κορυφής

Προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα και έτοιμος να τα παίξει "όλα για όλα", προκειμένου να υπάρξει λύση πακέτο για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής, εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός, έπειτα και από τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς χτες, από τους οποίους έκανε έκκληση για συναίνεση.

Ο Παπανδρέου, μετά τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, τόνισε ότι η Ελλάδα επιμένει και θα επιδιώξει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της μία «συνολική» και «πραγματική» λύση για την κρίση χρέους.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «κρίσιμη διαπραγμάτευση» για το μέλλον τόσο της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας, κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 11 Μαρτίου, όσο και στο ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου

Όπως είπε, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το ότι πρέπει να υπάρχει συνολική λύση, ζήτησε στήριξη της εθνικής προσπάθειας, καθώς και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προσπάθεια αυτή.

Πολλά θέματα είναι σε διαπραγμάτευση (οικονομική διακυβέρνηση, σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, μηχανισμός και όροι για το χρέος, ευρωομόλογο, φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών) είπε ο κ. Παπανδρέου. Η λύση πρέπει να είναι πραγματική και η Ευρώπη δεν πρέπει να αιφνιδιάζεται και να σύρεται πίσω από τις αγορές, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, για να καταλήξει σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να σταθεί το συντομότερο στα πόδια της για να μην ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις.

«Το καλό της Ελλάδας είναι και καλό για την ΕΕ» υπογράμμισε.Σήμερα το πρωί (11:00 π.μ.) συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ νωρίτερα θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).Μετά από την ολοκλήρωση του Υπουργικού, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα στις 6.00 μ.μ., θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Αύριο, Πέμπτη, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι.

Ανοιχτό το θέμα του βέτοΉ θα έχουμε λύση-πακέτο, ή δεν θα έχουμε λύση. Αυτή είναι η θέση μας”, δήλωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου σε άτυπη κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στο Μέγαρο Μαξίμου και η οποία προηγήθηκε των συζητήσεων του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρόθεση του Παπανδρέου είναι να τηρήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε στους συνεργάτες του ότι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της Συνόδου, η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής και υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχιστεί, αφού ακόμη και να υπάρξει βελτίωση στους όρους αποπληρωμής του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, αυτό θα παραμείνει δυσθεώρητο.

Το σημαντικότερο από τα σημεία της σύσκεψης πάντως, ήταν η έμμεση απειλή να θέσει βέτο η Ελλάδα σε οποιαδήποτε απόφαση της Συνόδου Κορυφής δεν περιλαμβάνει ικανοποιητική λύση.

“Είναι η ευκαιρία επιτέλους, να κατανοήσει η ΕΕ ότι πρέπει να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις που θα είναι αποτελεσματικές απέναντι στις αγορές. Διότι συνεχώς παίρνουμε αποφάσεις που είναι ένα βήμα πίσω από τις συνθήκες που διαμορφώνουν οι λεγόμενες αγορές” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. Εξάλλου, αναφέρθηκε και στους κινδύνους που εγκυμονεί για την ευρύτερη περιοχή ενδεχόμενη γενική αποσταθεροποίηση της χώρας μας !

Υπό όρους ή καθόλου συναίνεση προσφέρουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Την στήριξη της κυβέρνησης από τη Ν.Δ. εν όψει των κρίσιμων Συνόδων Κορυφής στις 11 και στις 24-25 Μαρτίου ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνάντηση που διήρκεσε περίπου μία ώρα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι είναι θέμα πολιτικής ευθύνης η στήριξη της κυβέρνησης. Επίσης, ο κ. Παπανδρέου απέρριψε για άλλη μια φορά των ενδεχόμενο εκλογών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει αγώνες μπροστά της.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον κ. Σαμαρά για το γεγονός ότι στις αποφάσεις της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την περασμένη Παρασκευή, στην οποία μετείχε ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν γίνεται καμία σαφής αναφορά στην Ελλάδα.Σε δηλώσεις του από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού ο κ. Σαμαράς τόνισε πρόσφερε συναίνεση στην κυβέρνηση στο εξωτερικό μέτωπο, ζητώντας όμως αλλαγή των όρων του μνημονίου. Το πρόβλημα είναι η ασφυξία που προκαλεί στην ελληνική οικονομία το ίδιο το Μνημόνιο και η λύση του είναι η δραστική αλλαγή των όρων του, τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε δήλωση που έκανε μετά από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε, αν και στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης, προκειμένου να εξασφαλισθούν ευνοϊκότερες συνθήκες από την Ε.Ε. για την διαχείρηση του ελληνικού χρέους, δε δέχεται να συνοδευτούν αυτές με νέα σκληρά μέτρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι πρέπει να πάει στις Συνόδους Κορυφής με επιθετική πολιτική και όχι με αμυντικές διαθέσεις.
«Στις 25 Μαρτίου δεν διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας, διακυβεύεται το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά πόσο θα είμαστε μια γερμανική αποικία» τόνισε. Παράλληλα, άφησε αιχμές για την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «το αμυντικό παιχνίδι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν απέδωσε».

Αντίθετα, καμία συναίνεση δεν είναι διατεθειμένη να προσφέρει στην κυβέρνηση η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε., κ.Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προτάσεις στην κυβέρνηση, που στην ουσία είναι με ποιο σχοινί, αν θα είναι μεταξωτό ή τρίχινο, θα κρεμάσουν τον ελληνικό λαό. Προβλέπουμε ότι θα υπάρχει κάποια συμφωνία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελεγχόμενη χρεοκοπία, όποια όμως συμφωνία και αν υπάρχει και οποιαδήποτε παραλλαγή, ένα το κρατούμενο είναι: νέα, δυσβάσταχτα και αβάσταχτα μέτρα κατά του ελληνικού λαού και κατά των λαών της Ευρώπης", δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Παπαρήγα.

"Επομένως, συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει, έρχονται τα χειρότερα και όσο πιο προετοιμασμένος είναι ο λαός να τα αντιμετωπίσει αγωνιστικά, ενωτικά, πολιτικά και αποφασιστικά, από καλύτερες θέσεις θα μπορέσει να βλέπει το αύριο", πρόσθεσε η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να αρνηθεί το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, ενώ ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να πει την αλήθεια στους πολίτες, για την αποτυχία των πολιτικών του μνημονίου, όπως εξήγησε.

Από τη δική της πλευρά, η κα. Μπακογιάννη μετέφερε στον Πρωθυπουργό την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, «το διαπραγματευτικό πακέτο, το οποίο θα έρθει ως Σύμφωνο στη Βουλή των Ελλήνων, να συμφωνηθεί και να ψηφιστεί από 180 βουλευτές, καθότι θα αφορά μία θητεία πολύ πέραν της κυβερνητικής θητείας της σημερινής» .

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε «εξαιρετικά κρίσιμη» την επερχόμενη ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση, εκτίμησε ότι «όλοι έχουμε κοινούς στόχους» σημείωσε όμως ότι «δυστυχώς τα κόμματα είναι βαθιά διχασμένα». Ζήτησε από την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κατηγορώντας την ότι ξεκίνησε με τα εύκολα, κόβοντας μισθούς και συντάξεις, ενώ στα δύσκολα, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν προχωράει. Επίσης, άσκησε κριτική σε Ν.Δ., Κ.Κ.Ε. και Σύριζα για το γεγονός ότι επιμένους στην αντιμνημονιακή πολιτική τους.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Πολιτική”