• Το Γνωρίζατε;
  • Η μαζική παραγωγή ρολογιών ξεκίνησε στις Η.Π.Α. το 1860. Σήμερα, η παγκόσμια παραγωγή ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ρολόγια ετησίως.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΟΙΝΤ

Ότι δεν ταιριάζει σε κάποια άλλη κατηγορία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Ότι δεν ταιριάζει σε κάποια άλλη κατηγορία δημοσιεύστε το εδώ. Αν κρίνουμε ότι πρέπει το θέμα σας να δημοσιευτεί σε μια νέα κατηγορία θα την δημιουργήσουμε και θα μεταφέρουμε εκεί την δημοσίευση σας.
Άβαταρ μέλους
litsat
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Κυρ 25 Οκτ 2009, 23:34
Τοποθεσία: salonika

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΟΙΝΤ

Δημοσίευση από litsat »


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΟΙΝΤ


Ο Φρόιντ γεννήθηκε στο Πριμπόρ στη σημερινή Τσεχία, που τότε ήταν μέρος της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. Το 1860 η οικογένειά του μετακόμισε στη Βιέννη, όπου ολοκλήρωσε αργότερα τις σπουδές του στην ιατρική και έλαβε το πτυχίο του στη νευροπαθολογία. Αφότου δούλεψε μαζί με το Ζαν Μαρί Σαρκό, τον «Ναπολέοντα των νευρώσεων» στο Παρίσι το 1885, επέστρεψε στη Βιέννη, όπου για πρώτη φορά αντιμετώπισε επικρίσεις για τις απόψεις του. Σε μια εποχή που η υστερία εθεωρείτο αποκλειστικά γυναικείο... προνόμιο, ο Φρόιντ τόλμησε να ισχυριστεί ότι ακόμη και άνδρες είναι δυνατό να βασανίζονται από τη συγκεκριμένη ψυχική ασθένεια. Επρόκειτο για σκάνδαλο. Ο νεαρός γιατρός, ο οποίος σε ηλικία μόλις 30 ετών άνοιξε ιατρείο στην πρωτεύουσα της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας, έγινε αποδέκτης της χλεύης των γηραιότερων συναδέλφων του, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, το 1938 μετά την προσάρτηση της Αυστρίας, υποχρεώθηκε να ζήσει εξόριστος στο Λονδίνο. Παρ' όλο που δοξάστηκε στη Δύση, ειδικά μετά τη μετάφραση των έργων του στα αγγλικά το 1920, ο Φρόιντ έγινε δεκτός στην πατρίδα του μετά το B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήτοι μια δεκαετία μετά τον θάνατό του, γύρω στο 1949. Δεν είναι τυχαίο ότι η Βιέννη, η οποία γιορτάζει φέτος τα 150 χρόνια από τη γέννησή του, περίμενε μέχρι το 1971 για να ιδρύσει ένα μουσείο αφιερωμένο στον πατέρα της ψυχανάλυσης.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ...ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΟΡΑ

Επιστροφή στο “Ότι δεν ταιριάζει σε άλλο θέμα”