Σελίδα 1 από 1

Με προβληματική τήρηση της υγιεινής το 1/4 των εστιατορίων

Δημοσιεύτηκε: Τρί 19 Νοέμ 2013, 08:56
από Agrafos
Σύντομα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι επιχειρήσεις εστίασης θα οφείλουν να τηρούν εξίσου αυστηρές προδιαγραφές με αυτές που ισχύουν και για τους παραγωγούς σε ότι αφορά την υγιεινή και την ποιότητα των τροφίμων.

Ένα τέταρτο των επιχειρήσεων εστίασης που ελέγχθηκαν πέρυσι σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες παρουσίαζε σοβαρές ελλείψεις.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πραγματοποιείται μικρός αριθμός ελέγχων, καθώς οι διαθέσιμοι εξειδικευμένοι υπάλληλοι και τα σχετικά κονδύλια είναι περιορισμένα σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γεγονός είναι ότι λόγω της παγκοσμιοποίησης οι έλεγχοι προέλευσης είναι σχεδόν αδύνατοι.

Μια λύση είναι ίσως το σύστημα διαφάνειας που υπάρχει σε Δανία και Καναδά το οποίο ενημερώνει τους καταναλωτές μέσω εύληπτων πικτογραμμάτων για το βαθμό τήρησης των προδιαγραφών υγιεινής από την εκάστοτε επιχείρηση.