Με προβληματική τήρηση της υγιεινής το 1/4 των εστιατορίων
Δημοσιεύτηκε: Τρί 19 Νοέμ 2013, 08:56
Σύντομα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι επιχειρήσεις εστίασης θα οφείλουν να τηρούν εξίσου αυστηρές προδιαγραφές με αυτές που ισχύουν και για τους παραγωγούς σε ότι αφορά την υγιεινή και την ποιότητα των τροφίμων.
Ένα τέταρτο των επιχειρήσεων εστίασης που ελέγχθηκαν πέρυσι σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες παρουσίαζε σοβαρές ελλείψεις.
Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πραγματοποιείται μικρός αριθμός ελέγχων, καθώς οι διαθέσιμοι εξειδικευμένοι υπάλληλοι και τα σχετικά κονδύλια είναι περιορισμένα σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γεγονός είναι ότι λόγω της παγκοσμιοποίησης οι έλεγχοι προέλευσης είναι σχεδόν αδύνατοι.
Μια λύση είναι ίσως το σύστημα διαφάνειας που υπάρχει σε Δανία και Καναδά το οποίο ενημερώνει τους καταναλωτές μέσω εύληπτων πικτογραμμάτων για το βαθμό τήρησης των προδιαγραφών υγιεινής από την εκάστοτε επιχείρηση.
Ένα τέταρτο των επιχειρήσεων εστίασης που ελέγχθηκαν πέρυσι σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες παρουσίαζε σοβαρές ελλείψεις.
Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πραγματοποιείται μικρός αριθμός ελέγχων, καθώς οι διαθέσιμοι εξειδικευμένοι υπάλληλοι και τα σχετικά κονδύλια είναι περιορισμένα σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γεγονός είναι ότι λόγω της παγκοσμιοποίησης οι έλεγχοι προέλευσης είναι σχεδόν αδύνατοι.
Μια λύση είναι ίσως το σύστημα διαφάνειας που υπάρχει σε Δανία και Καναδά το οποίο ενημερώνει τους καταναλωτές μέσω εύληπτων πικτογραμμάτων για το βαθμό τήρησης των προδιαγραφών υγιεινής από την εκάστοτε επιχείρηση.