• Το Γνωρίζατε;
  • Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη δουλειά του ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!

Πέρασαν από τη Κομισιόν οι προϋπολογισμοί Γαλλία και Ιταλίας

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Πέρασαν από τη Κομισιόν οι προϋπολογισμοί Γαλλία και Ιταλίας

Δημοσίευση από Agrafos »


Ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της απερχόμενης Κομισιόν για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Γίρκι Κατάϊνεν, προανήγγειλε χθες το βράδυ τη σημερινή απόφαση δηλώνοντας ότι η Επιτροπή δεν διαβλέπει σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα καμία σοβαρή απόκλιση που θα μπορούσε να την οδηγήσει στην έκδοση αρνητικής γνωμοδότησης για τους προϋπολογισμούς των δύο χωρών.

Ο κ. Κατάϊνεν δήλωσε επίσης ότι η Κομισιόν θα προβεί τώρα σε λεπτομερή εξέταση όλων των παραμέτρων των προϋπολογισμών. Τις σχετικές εισηγήσεις στο Εurogroup θα τις κάνει η νέα Κομισιόν του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά της στις αρχής Νοεμβρίου.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι οι προϋπολογισμοί της Γαλλίας και της Ιταλίας δεν ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι δυο χώρες για τη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων τους. Τόσο το Παρίσι όσο και η Ρώμη μετέθεσαν μονομερώς την επίτευξη των στόχων για το έλλειμμα από το τέλος του 2015 στο τέλος του 2017. Τα δε πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσαν τη Δευτέρα μετά από την απειλή της Κομισιόν ότι θα απορρίψει τους προϋπολογισμούς τους είναι ανεπαρκή και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”