• Το Γνωρίζατε;
  • Ο τελευταίος στρατιώτης που σκοτώθηκε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ο Αμερικανός Χένρι Γκούντερ. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπογράφτηκε στις 11 το πρωί της 11ης Νοεμβρίου του 1918. Στις 11:01 ο Αμερικανός στρατιώτης δέχτηκε μια μοιραία σφαίρα στο κεφάλι!

Πιλάβιος: Ο Μάκης Ψωμιάδης δεν έστηνε ματς

Συντονιστές: Airetikos, Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

Πιλάβιος: Ο Μάκης Ψωμιάδης δεν έστηνε ματς

Δημοσίευση από Argosxolos »


«Δεν ξέρω καμιά παράνομη ενέργεια του κ. Μάκη Ψωμιάδη σχετικά με στήσιμο αγώνων και παράνομο στοιχηματισμό. Και ουδέποτε με απείλησε...».

Σε αυτή την εντυπωσιακή αναφορά για τον κρατούμενο στις φυλακές των Σκοπίων μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου, προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, στην πρόσφατη κατάθεσή του στον δικαστικό λειτουργό, ο οποίος ερευνά την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, που περιλαμβάνονται πλέον στη δικογραφία της υπόθεσης, ο κ. Πιλάβιος ανέφερε ότι «θεωρεί απίθανο ο κ. Ψωμιάδης να παρενέβαινε σε διαιτητές».

Στην δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης κατάθεση στελέχους του ΣΔΟΕ, ο οποίος ερευνά τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων και σύμφωνα με όσα λέει έχουν προκύψει σημαντικές καταθέσεις και εμβάσματα σε λογαριασμούς του κ. Σταυρου Ψωμιάδη, αλλά και καταθέσεις ποσών ύψους περίπου 4.200.000 ευρω σε λογαριασμό υπαλλήλου της ΕΠΟ, ο οποίος κατηγορείται σε αυτή την υπόθεση για ύποπτες σχέσεις με ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

Από τα πιο ενδιαφέροντα, ωστόσο, νέα στοιχεία του δικαστικού φακέλου είναι το περιεχόμενο της κατάθεσης που έδωσε στις 29 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο κ. Πιλάβιος, στην κατάθεσή του, αποσυνέδεσε τις ευθύνες των διαιτητών από τους σαράντα, σύμφωνα με την λίστα της UEFA, στημένους αγώνες των ελληνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Ανέφερε μάλιστα ότι «σε όλους αυτούς τους αγώνες οι διαιτητές δεν διέπραξαν κανένα σφάλμα και όλοι είχαν αξιολογηθεί ως... άριστοι»!

Με βάση αυτή την διαπίστωση ο κ. Πιλάβιος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η ΕΠΟ κι εγώ προσωπικά συνιστούμε κάποιο κρίκο στο στήσιμο των αγώνων».

Ο κ. Πιλάβιος ρωτήθηκε από 9ο τακτικό ανακριτή Αθηνών κ. Γιώργο Κασίμη, που ερευνα τα στημένα παιγνίδια, για τις συνομιλίες που είχε με τον Μάκη Ψωμιάδη και τον Αχιλλέα Μπέο, προκειμένου «να διορίσει συγκεκριμένους διαιτητές σε συγκεκριμένους αγώνες».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε στον δικαστικό λειτουργό ότι ο διορισμός των διαιτητών ήταν έργο του τότε προέδρου της ΚΕΔ κ. Βασίλη Τεροβίτσα. Και συμπλήρωσε: «Ουδέποτε ένιωσα να απειλούμαι από κανέναν και ειδικά από τον κ. Ψωμιάδη. Ωστόσο θεωρώ απίθανο ότι ήθελε να παρέμβει στους διαιτητές προκειμένου να στήσει αγώνα».

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση κατέθεσε στον ανακριτή, στις 4 Νοεμβρίου 2011, το στέλεχος του ΣΔΟΕ που ερεύνησε την οικονομική πλευρά του σκανδάλου.

Ο κ. Κωνσταντίνος Βαλαβάνης ανέφερε ότι ο υπάλληλος της ΕΠΟ που είναι ήδη κατηγορούμενος για την υπόθεση είχε δηλώσει για τα έτη 2003 - 2011 μισθούς συνολικού ύψους 136.000 ευρώ και δάνειο συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, κατά τους ελέγχους που έγιναν, προέκυψε ότι ο ίδιος υπάλληλος της ΕΠΟ είχε την περίοδο 2006 - 2011, σε τρεις διαφορετικές τράπεζες εισροές 230.000, 125.000 και 3.680.000 ευρω.

Μάλιστα στην κατάθεση του στελέχους του ΣΔΟΕ υπάρχει ειδική αναφορά για το 2007 όπου φαίνεται να υπάρχουν σε όλες τις τράπεζες καταθέσεις σημαντικών ποσών, τα οποία δεν δικαιολογούνται.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος της ΕΠΟ όταν είχε κληθεί να απολογηθεί για την υπόθεση των στημένων αγώνων είχε αναφέρει ότι είναι «ένας παίκτης του στοιχήματος, αυτή είναι η αδυναμία μου. Όλη μέρα είμαι πάνω από ένα υπολογιστή και βλέπω παιχνίδια. Εγώ έχω πουλήσει το σπίτι λόγω χρεών...».

Νομικοί εκπρόσωποι κατηγορουμένων στην υπόθεση των στημένων αγώνων επιμένουν, πάντως, ότι είναι «ασαφή, συγκεχυμένα και με πολλά κενά τα προϊόντα των υποκλοπών» που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για τα στημένα παιγνίδια.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «λείπουν κρίσιμες συζητήσεις, δεν υπάρχουν τμήματα στιχομυθιών που μπορεί να αλλάζουν το νόημα των συζητήσεων, ενώ δεν υπάρχει από την ΕΛΑΣ η απαραίτητη ταξινόμηση και "σήμανση" στις παρακολουθούμενες συνομιλίες».

Επιστροφή στο “Κοινωνία”