Μια από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες διεθνείς έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από ειδικούς στον τομέα του καρκίνου, συμβουλεύει τους ανθρώπους να μειώσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος (μοσχαρίσιου, χοιρινού, αρνίσιου) και, αν είναι δυνατό, να αποφεύγουν τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το ζαμπόν, προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο για καρκίνο, ιδίως του εντέρου.
Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι το κόκκινο και ιδίως το κατεργασμένο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου. Η έκθεση αναφέρει ότι υπάρχουν πλέον «πειστικά στοιχεία» πως και οι δύο αυτοί τύποι κρέατος αυξάνουν τον σχετικό κίνδυνο, γι’ αυτό συστήνεται η μείωση ή και η αποφυγή κατανάλωσης αυτών των προϊόντων.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι άνθρωποι θα έπρεπε να περιορίσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος το πολύ σε 500 γραμμάρια (βάρος μετά το ψήσιμο) την εβδομάδα και να αποφεύγουν τελείως το κατεργασμένο κρέας. Έτσι χιλιάδες περιστατικά καρκίνου του εντέρου θα αποφεύγονταν κάθε χρόνο, αν οι άνθρωποι έτρωγαν λιγότερο κόκκινο κρέας, έπιναν λιγότερο αλκοόλ, κατανάλωναν περισσότερες φυτικές ίνες, έριχναν μερικά κιλά και ασκούνταν σωματικά πιο πολύ.
Προστατευτική δράση κατά του καρκίνου του εντέρου παρέχει η κατανάλωση τροφών με φυτικές ίνες, όπως τα πλήρη δημητριακά, όσπρια, φρούτα και λαχανικά. Το γάλα, το σκόρδο και τα διατροφικά συμπληρώματα που περιέχουν ασβέστιο, «πιθανώς» μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Εκπρόσωποι όμως των κτηνοτρόφων και των παραγωγών κρέατος στη Βρετανία επέκριναν τη νέα μελέτη ότι υπερβάλλει για τον κίνδυνο του κρέατος και υποστήριξαν ότι, ούτως ή άλλως, η μέση ατομική κατανάλωση είναι κοντά στη συνιστώσα ποσότητα των 500 γραμμαρίων εβδομαδιαίως.
-
- Το Γνωρίζατε;
-
- Η εξαφάνιση δέντρων και φυτών γίνεται σήμερα με ρυθμό 10.000 φορές γρηγορότερο από το φυσιολογικό!
Το κόκκινο κρέας «φίλος» του καρκίνου του εντέρου
- Agrafos
- Γενικός Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 2932
- Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Γένος:
- Επικοινωνία:
Ελαττώστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος
Η κατανάλωση λιγότερου κόκκινου κρέατος θα μπορούσε να προλάβει την εμφάνιση περίπου 17.000 περιπτώσεων εμφάνισης καρκίνου του εντέρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ειδικοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση μοσχαρίσιου, αρνίσιου και χοιρινού κρέατος αυξάνουν τις πιθανότητες προσβολής του ανθρώπινου οργανισμού από τη νόσο.
Σύμφωνα μάλιστα με τα αποτελέσματα των ερευνών, το σκόρδο το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες μπορούν να μας προστατέψουν από τον καρκίνο του εντέρου.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Έρευνας Κατά του Καρκίνου (World Cancer Research Fund) επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν «πειστικά αποδεικτικά στοιχεία» σχετικά με την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου και κόκκινου κρέατος.
Ο Οργανισμός είχε ήδη προειδοποιήσει για την αποφυγή υπερβολικής κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος και τον περιορισμό της εβδομαδιαίας πρόσληψης κόκκινου κρέατος σε πέντε μεσαίου μεγέθους μερίδες – ή 500g – για να μειωθεί η πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου.
Ειδικοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση μοσχαρίσιου, αρνίσιου και χοιρινού κρέατος αυξάνουν τις πιθανότητες προσβολής του ανθρώπινου οργανισμού από τη νόσο.
Σύμφωνα μάλιστα με τα αποτελέσματα των ερευνών, το σκόρδο το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες μπορούν να μας προστατέψουν από τον καρκίνο του εντέρου.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Έρευνας Κατά του Καρκίνου (World Cancer Research Fund) επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν «πειστικά αποδεικτικά στοιχεία» σχετικά με την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου και κόκκινου κρέατος.
Ο Οργανισμός είχε ήδη προειδοποιήσει για την αποφυγή υπερβολικής κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος και τον περιορισμό της εβδομαδιαίας πρόσληψης κόκκινου κρέατος σε πέντε μεσαίου μεγέθους μερίδες – ή 500g – για να μειωθεί η πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!