• Το Γνωρίζατε;
  • Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν σε ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα, κατά το παρελθόν. Κάποιοι απ' αυτούς, όμως, σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9) είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.

Bloomberg: Αντίθετο το ΔΝΤ με την παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

Bloomberg: Αντίθετο το ΔΝΤ με την παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα

Δημοσίευση από Argosxolos »


Αντίθετο με την επιθυμία κρατών της Ε.Ε., να δώσει εγγυήσεις η Ελλάδα για το νέο δάνειο που συμφωνήθηκε την 21η Ιουλίου, εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα συμφώνησε να παρέχει εγγυήσεις στη Φινλανδία, ώστε να συμμετέχει στο νέο δάνειο με αποτέλεσμα στη συνέχεια να ζητήσουν εγγυήσεις και άλλες χώρες.

Η στάση του ΔΝΤ, δεν προκύπτει από ξαφνική αγάπη του οργανισμού προς την Ελλάδα, αλλά γιατί απειλείται ο χαρακτηρισμός του ως "δανειστή προτεραιότητας" σε περίπτωση που δοθούν εγγυήσεις αποπληρωμής προς τα κράτη της Ε.Ε.

Με λίγα λόγια το ΔΝΤ θέλει να έχει διασφαλισμένο το γεγονός ότι είναι πρώτο στη λίστα για την αποπληρωμή των δανεικών.

Την ίδια ώρα το Γαλλικό πρακτορείο αναφέρει ότι η Φινλανδία εμμένει στην στάση της, ζητώντας εγγυήσεις από την Ελλάδα.

Επιστροφή στο “Διεθνή”