Έρευνα γύρω από την αγορά των credit default swaps (CDS), των συμβολαίων που ασφαλίζουν έναντι του ενδεχομένου χρεοκοπίας, ανοίγουν οι ευρωπαϊκές αρχές.
Η Κομισιόν θα ερευνήσει το κατά πόσο 16 επενδυτικές τράπεζες και η εταιρεία που παρέχει τις τιμές της αγοράς των CDS, η Markit, εκμεταλλεύονται τη δεσπόζουσα θέση τους στην αγορά.
Οι 16 τράπεζεςείναιοι JP Morgan, Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Commerzbank, Credit Suisse First Boston, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland, UBS, Wells Fargo Bank/Wachovia, Credit Agricole και Societe Generale.
-
- Το Γνωρίζατε;
-
- Οι Μεσσήνιοι, όταν καινε τα δάκτυλα τους (από κάρβουνα ή αναπτήρα), το ακουμπούν στον λοβό του αυτιού τους αμέσως. Και παραδόξως πετυχαίνουν τον περιορισμό του πόνου!

