Το ΝΑΤΟ δεν επιβεβαιώνει ότι στους χθεσινοβραδυνούς βομβρδισμούς σκοτώθηκε ο γιος του Καντάφι. Ο φερόμενος ως νεκρός Ζαίφ αλ Αράμπ ζούσε μέχρι πρότινος στο Μόναχο, όπου ήταν γνωστός στις δικαστικές αρχές.Ένα σπίτι, σε πολυτελή συνοικία της λιβυκής πρωτεύουσας, όπου κατοικούν μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Γκαντάφι, είναι στρατιωτικός στόχος για το Νάτο ή όχι;
Σε κάθε περίπτωση, η λιβυκή τηλεόραση μετέδωσε το πρωί εικόνες ενός εντελώς κατεστραμμένου σπιτιού στην συνοικία Μπαμπ αλ Ασισίγια της Τρίπολης, όπου χθες αργά το βράδυ έγινε στόχος νατοϊκών βομβαρδισμών. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μούσα Ιμπραχίμ, την ώρα των βομβαρδισμών, στην κατοικία βρίσκονταν ο ίδιος ο Λίβυος πρόεδρος με τη γυναίκα του και πολλά μέλη της οικογένειάς του. Από τους βομβαρδισμούς είπε ότι σκοτώθηκαν ο νεώτερος ιός Γκαντάφι, ο Ζαίφ αλ Αραμπ και τα 3 εγγόνια του, ηλικίας κάτω των 12 χρόνων, ο πρόεδρος όμως, και η γυναίκα του όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι καλά στην υγεία τους. Οι βομβαρδισμοί είχαν έναν σαφή στόχο, να σκοτώσουν το πρόεδρο Γκαντάφι, συμπλήρωσε ο Ιμπραχίμ.
«Όχι μεμονωμένους στόχους»
Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε τους βομβαρδισμούς, όχι όμως και τον θάνατο μελών της οικογένεια Γκαντάφι. Όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του διοικητή της νατοϊκής επιχείρησης κατά της Λιβύης, στρατηγού Σαρλ Μπουσάρ, όλοι οι στόχοι της Δυτικής Συμμαχίας είναι καθαρά στρατιωτικοί και σχετίζονται με τις συστηματικές επιθέσεις του καθεστώτος Γκαντάφι εναντίον του λαού του. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στηνίδια ανακοίνωση, το Νάτο εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απώλεια κάθε ζωής, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανθρώπους από τον άμαχο πληθυσμό. Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ερωτηθείς σχετικά, απέφυγε να σχολιάσει μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι το Νάτο δεν χτυπά μεμονωμένα άτομα. Στην ίδια γραμμή πλεύσης και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών
Η λιβυκή αντιπολίτευση εκφράζει αμφιβολίες για το γεγονός και θεωρεί την είδηση κατασκευασμένη από τον Λίβυο συνταγματάρχη σε μια προσπάθεια να ξυπνήσει την παγκόσμια συμπάθεια προς το πρόσωπό του μετά την έκκληση προς το Νάτο για κατάπαυση του πυρός. Οι αμφιβολίες επιτείνονται και από το ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα λιβυκής κυβέρνησης, Μούσα Ιμπραχίμ, αρχικά, έδωσε το όνομα ενός άλλου γιου του Καντάφι.
Γνωστός στη γερμανική δικαιοσύνη
Για τον φερόμενο ως νεκρό Ζαίφ αλ Αράμπ αλ Γκαντάφι, ηλικίας 29 ετών δεν έχουν γραφεί πολλά. Φέρεται να ζούσε στο Μόναχο μέχρι και πριν από λίγους μήνες, που επέστρεψε στη χώρα του, όταν άρχισαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Σπούδαζε στο εκεί πανεπιστήμιο, αλλά δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του. Από το Βαυαρικό υπουργείο Δικαιοσύνης έγινε γνωστό, ότι σε βάρος του υιού Γκαντάφι εκκρεμούσαν, από το 2006 μέχρι το 2010, τουλάχιστον 10 κλήσεις για προανάκριση, μεταξύ άλλων τον βάρυνε η υποψία ότι διακινούσε παράνομα όπλα. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και το κόμμα των Πρασίνων, είχε μάλιστα κατηγορήσει τις βαυαρικές δικαστικές αρχές ότι κρατούσαν εφεκτική στάση απέναντι στον γιο του Λίβυου δικτάτορα, ανέστειλοντας σειρά ποινικών διώξεων σε βάρος του. Γενικότερα ο τρόπος ζωής του Ζαίφ απασχόλησε και την αστυνομία λόγω των γρήγορων αυτοκινήτων που οδηγούσε και τους ξυλοδαρμούς στα νυχτερινά κέντρα της πόλης.
«Έργα, όχι λόγια»
Οι χθεσινοβραδινοί βομβαρδισμοί έγιναν δυο ώρες μετά την νέα έκκληση του Μουαμάρ Γκαντάφι για εκεχειρία, έκκληση που απορρίφθηκε. Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει την στρατηγική μέχρις ότου σταματήσουν όλες οι επιθέσεις και οι απειλές εναντίον του λιβυκού λαού, Ο εκπρόσωπος του Νάτο Κρις Ρίλευ στο ΒΒC. «Χρειαζόμαστε πράξεις, όχι λόγια», τόνισε ο νατοϊκός εκπρόσωπος. «Το ψήφισμα 1973 των ΗΕ καλεί το καθεστώς να σταματήσει τις επιθέσεις και τις αυθαιρεσίες σε βάρος αμάχων. Ο Γκαντάφι εξήγγειλε επανειλημμένα κατάπαυση του πυρός αλλά συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον των πόλεων και του λαού του».
Η είδηση του θανάτου του ιού Γκαντάφι έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της Μιζουράτα. Βγήκαν στους δρόμους και φώναζαν ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Ορισμένοι ανέβηκαν στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης από όπου έριχναν πυροτεχνήματα, η θέα τους οδήγησε σε πανικό τους κατοίκους που νόμιζαν ότι επίκειται νέα επίθεση από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Η ανθρωπιστική κατάσταση στην πόλη είναι καταστροφική, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι οι Λίβυοι στρατιώτες έχουν τοποθετήσει νάρκες γύρω της για να εμποδίσουν την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας. Πολεμικά πλοία του Νάτο μάλιστα εμπόδισαν λιβυκά να κάνουν το ίδιο και στη θάλασσα.
«Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το καθεστώς Γκαντάφι αγνοεί εντελώς το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο βρετανός ταξίαρχος Ρόμπερτ Γουέγκχιλ. « Εμποδίζει την άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας στο λιμάνι της Μιζουράτα, που προορίζεται για τους πολιορκημένους κατοίκους και την έξοδο εκείνων που πρέπει να φύγουν από τη χώρα».
-
- Το Γνωρίζατε;
-
- Στην αιματηρή μάχη του Ρουρκ, το 1789, ένας Αγγλος στρατιώτης γλίτωσε από την μανία των Ζουλού, μπαίνοντας σε μια ντουλάπα! Οι ιθαγενείς, οι οποίοι δεν είχαν δει ποτέ τους ντουλάπα στη ζωή τους, πίστεψαν πως ήταν κάποιο είδος δέντρου και δεν ασχολήθηκαν μαζί της.
Το ΝΑΤΟ δεν επιβεβαιώνει το θάνατο του γιου του Καντάφι
Συντονιστές: Arxontas, Agrafos
- Agrafos
- Γενικός Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 2932
- Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Γένος:
- Επικοινωνία:
Το ΝΑΤΟ δεν επιβεβαιώνει το θάνατο του γιου του Καντάφι
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!