• Το Γνωρίζατε;
  • Η Ολυμπιακή σημαία με τους πέντε κύκλους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσα το 1920. Ένας αθλητής, όμως, που συμμετείχε στους αγώνες, την έκλεψε και την επέστρεψε λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.

Διατηρείστε το επιθυμητό βάρος

Συντονιστές: Aris, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Διατηρείστε το επιθυμητό βάρος

Δημοσίευση από Agrafos »


Τέσσερις στρατηγικές για να μην ξαναπάρουμε τα κιλά που χάσαμε με δίαιτα!

Ο μεγαλύτερος φόβος όταν κάνουμε δίαιτα είναι … μήπως ξαναπάρουμε τα κιλά που χάσαμε με κόπο και στερήσεις. Κι όχι άδικα. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι περισσότεροι, δύο χρόνια μετά την δίαιτα, όχι μόνο έχουν ξαναπάρει τα κιλά, αλλά και ζυγίζουν περισσότερο από ότι πριν την δίαιτα.

Το δίδαγμα βεβαίως, δεν είναι να μην κάνουμε δίαιτα, αφού θα ξαναπαχύνουμε, αλλά να διατηρήσουμε το επιθυμητό βάρος διαχρονικά.

-Δεν ξεχνάμε την ζυγαριά

Μπορεί να μπαίνουμε σε δίαιτα για να απαλλαγούμε από τον φόβο της ζυγαριάς, αλλά δεν μπορούμε να την βγάλουμε από την ζωή μας όταν πετύχουμε τον στόχο μας. Αν θέλουμε να μην ξαναγίνει ο εφιάλτης μας, φροντίζουμε να ζυγιζόμαστε μια φορά στις δύο εβδομάδες. Έτσι ελέγχουμε το βάρος μας, ώστε εάν έχουμε πάρει ένα δυο κιλά, να προλάβουμε με μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας διατροφή και χωρίς στερήσεις να τα χάσουμε και πάλι.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν χρειάζεται να ζυγιζόμαστε καθημερινά για να παραμένουμε στα κιλά μας, εξάλλου μισό κιλό πάνω – μισό κάτω δεν πρέπει να μας οδηγεί σε απελπισία. Η εμμονή με την ζυγαριά μάλλον περισσότερο άγχος θα μας φέρει, παρά θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου μας.

-Κρατάμε διατροφικό ημερολόγιο

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν καταγράφουμε αυτά που τρώμε καθημερινά, έχουμε μεγαλύτερη απώλεια βάρους. Μπορούμε λοιπόν, για δύο εβδομάδες να κρατάμε συστηματικά ημερολόγιο διατροφής καταγράφοντας τι τρώμε, σε ποιες ποσότητες και ποιες ώρες. Μελετώντας στο τέλος τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, βλέπουμε εάν σαμποτάρουμε οι ίδιοι την επιτυχία μας. Είναι καλό, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό να γίνει τις πρώτες εβδομάδες μετά την δίαιτα, οπότε και μπαίνουμε πάλι σε ένα πιο ελεύθερο πρόγραμμα διατροφής, καθώς και ανά περιόδους μετά την δίαιτα.

-Φτιάχνουμε μια κλίμακα στόχων

Θέτουμε στόχους για το μέλλον που μας βοηθούν να μην ξαναπάρουμε τα κιλά που χάσαμε, καθώς και να διατηρήσουμε έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής και σκέψης, ώστε να παραμείνουμε αδύνατοι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι καλή ιδέα να ζωγραφίσουμε μια σκάλα και στο κάθε σκαλί να γράψουμε ένα στόχο, από το ότι δεν θα αγγίξουμε τα σοκολατάκια στον μπουφέ του γραφείου μέχρι ότι του χρόνου θα τρέξουμε μαραθώνιο.

-Φτιάχνουμε τη λίστα των απαγορευμένων

Τα παραπανίσια κιλά δεν είναι ποτέ τυχαία και ο καθένας από εμάς παρατηρεί ποιες συνήθειες και συμπεριφορές του τον παχαίνουν. Οι ειδικοί συνιστούν να φτιάξουμε μια «μαύρη» λίστα με όσα μας εκτροχιάζουν και να την κολλήσουμε στον πίνακα σημειώσεων στο γραφείο μας, πάνω στο ψυγείο μας ή με post-it στον καθρέφτη του μπάνιου. Έτσι, ανά πάσα στιγμή η λίστα αυτή θα μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε στον αγαπημένο μας φούρνο για γλυκίσματα πριν την δουλειά ή να φάμε τσιπς και γαριδάκια βλέποντας τηλεόραση.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Υγεία”