-
- Το Γνωρίζατε;
-
- Η Τζόαν Κόλινς ήταν 50 χρονών όταν, το 1983, πόζαρε ημίγυμνη για το περιοδικό «Playboy». Σημειωτέον ότι το εν λόγω τεύχος εξαντλήθηκε τάχιστα!
Σε αναζήτηση των συνεργατών του Μπιν Λάντεν
Συντονιστές: Arxontas, Agrafos
Σε αναζήτηση των συνεργατών του Μπιν Λάντεν
Εντείνονται οι αμερικανικές πιέσεις προς το Πακιστάν προκειμένου να βρεθούν άμεσα οι συνεργάτες του Μπιν Λάντεν. Σε συνέντευξή του προς το CBS ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για ένα δίκτυο υποστηρικτών στο Πακιστάν. Για τον Μπαράκ Ομπάμα είναι σαφές ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν πρέπει να είχε ένα δίκτυο υποστηρικτών στο Πακιστάν. Η αμερικανική κυβέρνηση όμως δεν γνωρίζει ποιός θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από αυτό το δίκτυο: "Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπήρχε ένα δίκτυο υποστηρικτών του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε ποιός ή τι ακριβώς ήταν αυτό το δίκυο".
Οι δηλώσεις του προς το CBS ήταν η πρώτη μεγάλη συνέντευξη του Aμερικανού προέδρου μετά την εξόντωση του αρχηγού της Αλ Κάιντα. Ερωτηθείς για την επιχείρηση Τζερόνιμο, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι επρόκειτο για τα "πιο ατελείωτα 40 λεπτά της ζωής του και για μια πολύ έντονη κατάσταση".
Ποιος βοηθούσε τον Μπιν Λάντεν;
Ο Ομπάμα κάλεσε το Ισλαμαμπάντ να ερευνήσει ποιός βοηθούσε όλο αυτό το διάστημα τον Μπιν Λάντεν. Όπως δήλωσε ο σύμβουλος ασφαλείας του αμερικανού προέδρου Τομ Ντόνιλον προς το NBC, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση, ο στρατός ή οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν γνώριζαν ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα ζούσε επί χρόνια κοντά στην πακιστανική πρωτεύουσα. Ο Ντόνιλον κάλεσε την πακιστανική κυβέρνηση να δώσει τις πληροφορίες που διαθέτει για τις εγκαταστάσεις όπου διέμενε ο Μπιν Λάντεν αλλά και να επιτραπεί στις αμερικανικές αρχές να ανακρίνουν τις συζύγους του.
Η αμερικανική κυβέρνηση εντείνει τις πιέσεις προς το Πακιστάν αλλά την ίδια ώρα επαινεί την έως τώρα συνεργασία. Πουθενά αλλού δεν έχει εξοντωθεί τόσο μεγάλος αριθμός τρομοκρατών όπως στο Πακιστάν, είπε ο Ομπάμα διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συνδρομή των τοπικών αρχών. Δεδομένου όμως ότι πολλά ερωτήματα όσον αφορά το ρόλο της πακιστανικής κυβέρνησης εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα, στο Κογκρέσο έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για το ενδεχόμενο να περιοριστεί η οικονομική βοήθεια προς το Πακιστάν.
Επαναξιολόγηση των σχέσεων;
"Πριν εμβάσουμε και άλλα χρήματα θα πρέπει να γνωρίζουμε εάν το Πακιστάν στηρίζει όντως τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Φρανκ Λάουτενμπεργκ. Την ίδια ώρα ο γερουσιαστής Τζον Κέρι δήλωσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις είναι μια ευκαιρία για να επαναξιολογήσει η Ουάσιγκτον τις σχέσεις της με το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
Ωστόσο ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι προειδοποιεί: "Εάν γυρίσουμε την πλάτη στο Αφγανιστάν ή το Πακιστάν και στην ευρύτερη περιοχή, φοβάμαι ότι θα προκύψουν νέα προβλήματα".