-
- Το Γνωρίζατε;
-
- Το 1956, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν στην Μελβούρνη. Όχι όμως και τα αγωνίσματα της ιππασίας, τα οποία, εξαιτίας μιας μεγάλης επιδημίας που αποδεκάτιζε τα ζώα στην Αυστραλία, έγιναν στην Σουηδία.
Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελίας για το δημοσίευμα...
Συντονιστές: Arxontas, Agrafos
Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελίας για το δημοσίευμα...
Κι ενώ τα «απόνερα» από το δημοσίευμα του Spiegel την Παρασκευή καλά κρατούν, στο θέμα παρενέβη σήμερα και η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κυρία Ράϊκου, η οποία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ! Νωρίτερα σήμερα, δε, και ο κ. Νουριέλ Ρουμπινί έσπευσε να προβλέψει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία όμως, ενώ ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης χαρακτηρίζει αδιανόητη την όποια συζήτηση περί αποχώρησης χώρας από την Ευρωζώνη.
Προκαταρκτική εξέταση
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρίας Ράϊκου με αφορμή το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel περί ενδεχομένου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Η κυρία Ράικου, ζητά από τον Εισαγγελέα που θα διενεργήσει την κατεπείγουσα προκαταρκτική να ερευνήσει αν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων με στόχο τον πανικό των πολιτών και την απώλεια εμπιστοσύνης στο κοινό νόμισμα.
Απαισιόδοξος ο κ. Νουριέλ Ρουμπινί
Οι κρίσεις στην Ευρωζώνη θα επιμείνουν και το κατά πόσον θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας είναι θέμα «εάν θα υπάρξει και όχι πότε θα υπάρξει», εκτιμά σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της βρετανικής εφημερίδας The Independent, ο Αμερικανός οικονομολόγος, κ. Νουριέλ Ρουμπίνι.
Ο κ. Ρουμπίνι, ο οποίος αρνείται τον χαρακτηρισμό «δόκτωρ "Ημέρα της Κρίσης"», επισημαίνοντας ότι, αντιθέτως, είναι απλώς «Δρ. Ρεαλιστής», θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει «διαβεί το κατώφλι». Πιστεύει ότι τα επόμενα ένα με δύο χρόνια, η Ευρωζώνη δεν θα διαλυθεί και το ζήτημα θα αφορά στην ομαλή
αναδιάρθρωση των μη βιώσιμων χρεών της Ελλάδας, κατά πρώτον και, στη συνέχεια, πιθανά της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, αν αποτύχει το πρώτο σχέδιό τους για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Σε ορίζοντα πενταετίας όμως, θεωρεί εξαιρετικά πιθανό πολιτικές πιέσεις που θα ασκηθούν σε ορισμένες περιφερειακές οικονομίες - την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία - να έχουν ως αποτέλεσμα την έξοδό τους από την Ευρωζώνη, αντί να υποστούν «μόνιμη στασιμότητα ή ύφεση».
Εμφανίστηκε, τέλος, πιο απαισιόδοξος για την Ισπανία από ό,τι εν γένει εκτιμούν οι αγορές, τις οποίες θεωρεί «πιθανώς αδιάφορες» όσον αφορά τις πιθανότητες της χώρας να μπει σε περιπέτειες.