• Το Γνωρίζατε;
  • Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα «Ivy Make». Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ!

Credit Suisse:Απίθανο το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το €

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Credit Suisse:Απίθανο το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το €

Δημοσίευση από Agrafos »


Απίθανο χαρακτηρίζει και η Credit Suisse το σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με σημερινή της έκθεση. Η ελβετική τράπεζα εξηγεί ότι κάτι τέτοιο δεν ενδείκνυται δεδομένων των κινδύνων που απορρέουν για την ίδια την Ελλάδα αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη εμπεριέχει τον κίνδυνο της μαζικής φυγής κεφαλαίων από τη χώρα προς τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, καθώς και τον κίνδυνο διάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη περιοχή, με πιθανή συνέπεια σημαντικές απώλειες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Επίσης, η τράπεζα θεωρεί ότι το έμμεσο κόστος της αποχώρησης της Ελλάδας θα ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η Credit Suisse θεωρεί ότι αυτή είναι αναπόφευκτη και το μόνο ερώτημα που τίθεται είναι πότε θα γίνει. Ωστόσο, πιστεύει ότι δεν θα ήταν σοφή μια αναδιάρθρωση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς Ελλάδα δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καλή διαπραγματευτική θέση. Επιπλέον, οι τράπεζες χρειάζονται χρόνο προκειμένου να δημιουργήσουν «μαξιλάρια» κεφαλαίων που θα τους επιτρέψουν να ανταπεξέλθουν στους κλυδωνισμούς μιας τέτοιας εξέλιξης.

Η ελβετική τράπεζα επισημαίνει, επίσης, ότι η ΕΚΤ κατέχει αυτή τη στιγμή ομόλογα της περιφέρειας ύψους 76 δισ. ευρώ, από τα οποία αποκομίζει έσοδα 10 δισ. ευρώ ετησίως περίπου. Αυτό σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα έχει το κίνητρο να χρηματοδοτεί για τουλάχιστον μια τριετία ακόμη την περιφέρει της Ευρώπης.

Ωστόσο, υπογραμμίζει, υπάρχουν και κάποιες θετικές παράμετροι στο ενδεχόμενο της άμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Σε περίπτωση που το «κούρεμα» είναι αναπόφευκτο, θα είχε νόημα η αναδιάρθρωση να γίνει άμεσα καθώς οι αγορές υπερ-προεξοφλούν την αβεβαιότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Εξάλλου, στις τιμές των ομολόγων προεξοφλείται η χρεοκοπία της Ελλάδας», συμπληρώνει.

Παρότι, όπως υποστηρίζει, το ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί κατά 40%, τα spread των ομολόγων προεξοφλούν αθέτηση των υποχρεώσεων κατά 50% σε διάστημα 5 ετών.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”