• Το Γνωρίζατε;
  • Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα, ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909, για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!

«Έριδες κάτω από την Ακρόπολη»

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Arxontas
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06

«Έριδες κάτω από την Ακρόπολη»

Δημοσίευση από Arxontas »


«Έριδες κάτω από την Ακρόπολη», είναι ο τίτλος ανάλυσης του Γκερντ Χέλερ στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau για την κατάσταση στην Ελλάδα και κυρίως για την έλλειψη συναίνεσης στο κυβερνητικό πρόγραμμα εξυγίανσης: «Ειδικά το γεγονός ότι ο συντηρητικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς αρνείται κάθε πολιτικό συμβιβασμό είναι ακατανόητο. Πόσον μάλλον που ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς είναι παλιοί φίλοι, έχουν σπουδάσει μαζί και σαν φοιτητές ήταν συγκάτοικοι.»


«Η ελληνική κρίση είναι συνέπεια στρεβλής ανάπτυξης και παραλήψεων επί σειρά δεκαετιών, για τις οποίες ευθύνονται όλα τα κόμματα που ήταν στην εξουσία από την μεταπολίτευση μέχρι το 2009. Όμως κανένα άλλο κόμμα δεν οδήγησε τη χώρα με τέτοια ταχύτητα στο αδιέξοδο, όσο η συντηρητική Ν.Δ. Τα πεντέμισι χρόνια εξουσίας του συντηρητικού Κώστα Καραμανλή σφραγίσθηκαν από πολιτική ανικανότητα, σκάνδαλα και δημοσιονομικές απερισκεψίες.»

Ο σχολιαστής αναφέρεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση που φέρει τον Παπανδρέου με 31% να προηγείται του Σαμαρά που συγκεντρώνει το 20% και καταλήγει:
«Αυτά τα θλιβερά ποσοστά της δημοσκόπησης είναι συνέπεια της λαϊκιστικής πολιτικής που ακολουθεί ο Σαμαράς. Λέει σε όλα ‘όχι’. Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα σύμπνοια και ο Σαμαράς διχάζει. Προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι εάν γίνει πρωθυπουργός θα επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου, σαν να ήταν η Ελλάδα σε θέση να υπαγορεύσει όρους στους πιστωτές της.
Η Ελλάδα χρειάζεται αποφασιστικές ιδιωτικοποιήσεις για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο χρέος της και βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να προωθήσει την οικονομική της ανάπτυξη.
Ο Παπανδρέου χρειάζεται τη στήριξη της αντιπολίτευσης όχι μόνον στο κοινοβούλιο. Εάν οι συντηρητικοί τον στηρίξουν, αυτό θα ήταν ένα θετικό μήνυμα προς τις χρηματαγορές.»

Επιστροφή στο “Διεθνή”