• Το Γνωρίζατε;
  • Οι HΠA αγόρασαν την Aλάσκα από την Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια.

Πρόβα ΔΝΤ για την Λαγκάρντ με 'απειλές' εναντίον της Ελλάδας

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Arxontas
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06

Πρόβα ΔΝΤ για την Λαγκάρντ με 'απειλές' εναντίον της Ελλάδας

Δημοσίευση από Arxontas »


«Αν η Ελλάδα παρουσιάσει αποτελέσματα, τότε μπορούμε να φανταστούμε επιπλέον βοήθεια .. δώσαμε ήδη στην Αθήνα περισσότερο χρόνο για να εξοφλήσει τα δάνειά της στη ζώνη του ευρώ, είναι ήδη μια παραχώρηση... Είναι θεμιτό να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα κάνει επίσης το μερίδιο της στη δουλειά», είπε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ. Σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard η οποία θα δημοσιευτεί στο φύλλο του Σαββάτου, η κ. Λαγκάρντ καλεί την Αθήνα να «κάνει περισσότερα από όσα έκανε τους τελευταίους δώδεκα μήνες».

Ο τόνος και το ύφος της Γαλλίδας υπουργού είναι αυστηρός και προειδοποιητικός κα ελπίζουμε αν αναλάβει, όντως, τη θέση του διευθντή του ΔΝΤ να μην λειτουργήσει με τρόπο θα κάνει να μας .. λείψει ο Στρος Καν.



Μετά από τη χθεσινή παραίτηση του Ντομινίκ Στρος-Καν από το πόστο του επικεφαλής του ΔΝΤ η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ θεωρείται ως φαβορί τουλάχιστον για τους Ευρωπαίους.

Ο γερμανικός τύπος εκθειάζει τα προσόντα της Γαλλίδας υπουργού εκτός από τη FrankfurterAllgemeineZeitung που με σχόλιό της στις οικονομικές της σελίδες αναρωτιέται «Γιατί η Λαγκάρντ;» «Γιατί αλήθεια (να είναι διάδοχος του Ντομινίκ Στρος-Καν) η Λαγκάρντ; Η υπουργός με την έντονη τάση για παρεμβατισμούς, στην οποία η Γερμανία χρωστάει την ‘ωμή οδηγία’ πως πρέπει να συρρικνώσει την ισχύ της στις εξαγωγές μέσω της αύξησης των μισθών; Να απογυμνώσει δηλαδή την ανταγωνιστικότητα με κρατικές παρεμβάσεις στο μισθολογικό. Η Λαγκάρντ εκφράζει την γαλλική παράδοση και σε περιπτώσεις δύσκολες μιλά περισσότερο για συντονισμό παρά για ανταγωνιστικότητα. Είναι επίσης η βασική θιασώτης των απεριόριστων κρατικών επεμβάσεων, ενώ δεν επιθυμεί να συμπεριλάβει τους ιδιώτες-πιστωτές στα πακέτα διάσωσης των χρεωμένων χωρών της ευρωζώνης.
Είναι όλα αυτά θέσεις που δρομολογούν όντως την έξοδο από την κρίση;
Γιατί να μην συμβάλλει η Γερμανία στην εκλογή ενός εκπροσώπου της οικονομίας της αγοράς στην κορυφή του ΔΝΤ;»

Επιστροφή στο “Διεθνή”