• Το Γνωρίζατε;
  • Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής -και σήμερα των ηλεκτρονικών υπολογιστών- τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές!

Έλεγχοι αποδείξεων για επιστροφές άνω των €1.500

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Έλεγχοι αποδείξεων για επιστροφές άνω των €1.500

Δημοσίευση από Agrafos »


"Δείξτε μας πρώτα τις αποδείξεις για να πάρετε πίσω το φόρο" λέει η εφορία στους φορολογούμενους με πιστωτικό υπόλοιπο άνω των 1.500 ευρώ.

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι όσοι φορολογούμενοι περιμένουν επιστροφή φόρου άνω των 1.500 ευρώ, θα πρέπει πρώτα να προσκομίσουν προς έλεγχο τις αποδείξεις που έχουν δηλώσει στη φορολογική τους δήλωση, για να γίνει στη συνέχεια η επιστροφή του φόρου.

Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, ανεξαρτήτως αν το αποτέλεσμα είναι πιστωτικό ή χρεωστικό, ο έλεγχος θα γίνεται σε στοχευμένο και τυχαίο δείγμα, με βάσει καταστάσεις φορολογουμένων που θα διαμορφώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Για τις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί καταστρατήγηση του κινήτρου με δήλωση ανακριβών ποσών στις δηλώσεις εισοδήματος , θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Κλειδάριθμοι…

Όσον αφορά στην παραλαβή του κλειδαρίθμου που χρειάζονται οι φορολογούμενοι για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, και οι οποίοι δεν διαθέτουν κωδικούς για πρόσβαση στο taxisnet, διευκρινίζεται ότι, σε περιπτώσεις αδυναμίας αυτοπρόσωπης παρουσίας του φυσικού προσώπου ή του νομίμως εκπροσωπούντος το μη φυσικό πρόσωπο στην Δ.Ο.Υ., για την παραλαβή του κλειδαρίθμου (αντί του ειδικού πληρεξουσίου), αρκεί η προσκόμιση απλής εξουσιοδότησης για την παραλαβή του κλειδαρίθμου η οποία θα φέρει το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος από Αστυνομικό τμήμα ή Κ.ΕΠ. ή από οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή που έχει το δικαίωμα αυτό και δεν απαιτείται να αναγράφεται σαν ειδικό πληρεξούσιο ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Επισημαίνεται επίσης ότι και σε περίπτωση προσκόμισης γενικού συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον κλειδάριθμο από τις Δ.Ο.Υ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις εφορίες, καθώς εκατοντάδες φορολογούμενοι σπεύδουν για την παραλαβή του κλειδαρίθμου τους.

Παράταση…

Η σημαντική αύξηση του αριθμού των φορολογουμένων που κάνουν πλέον χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του υπουργείου, προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος taxisnet..

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση έως τις 31 Μαίου για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις ΦΠΑ.

Η νέα προθεσμία αφορά την υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ έτους 2010 από το δημόσιο και τους υποκείμενους που η διαχειριστική τους περίοδος έληξε στις 31/12/2010 και οι οποίοι κατά τη λήξη της διαχειριστικής αυτής περιόδου τηρούσαν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”