• Το Γνωρίζατε;
  • Η θανατική ποινή θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στον Κώδικα του βαβυλώνιου βασιλιά Χαμουραμπί τον 18ο αιώνα π.Χ.

Επικίνδυνα παιχνίδια στο Facebook

Συντονιστές: Argosxolos, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Επικίνδυνα παιχνίδια στο Facebook

Δημοσίευση από Agrafos »


Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι να ξαπλώσει κάποιος σε ίσια στάση και να βγάλει μια φωτογραφία; Αρκετά, όπως αποδεικνύει η νέα «μόδα» που ξεκίνησε από το facebook και πλέον έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Στο πρώτο άκουσμα, το πλάνκινγκ, όπως ονομάζεται η νέα αυτή τάση, δεν ακούγεται και τόσο ανησυχητικό.
Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι, είναι να ζητήσουν από κάποιον να τους βγάλει μια φωτογραφία την ώρα που είναι οριζοντιωμένοι σε κάποιο σημείο με τα χέρια κολλημένα στο σώμα. Νικητής αναδεικνύεται ο χρήστης που θα βγάλει την πιο πρωτότυπη φωτογραφία και θα μοιάζει περισσότερο με σανίδα.Πριν από λίγες μέρες, ένας 20χρονος από την Αυστραλία έγινε το πρώτο θύμα του πλάνκινγκ. Ο νεαρός έπεσε από τον έβδομο όροφο κτιρίου την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει την πολυπόθητη φωτογραφία ξαπλωμένος πάνω στα κάγκελα της πολυκατοικίας του σπιτιού του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, πολλοί επικριτές των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης έχουν ήδη αρχίσει να «κατηγορούν» το Facebook και το Twitter για την εξάπλωση αυτής της περίεργης «μόδας». Στην πραγματικότητα όμως, οι νέοι άνθρωποι πάντα έβρισκαν τρόπους να επικοινωνούν μεταξύ τους. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι η ταχύτητα με την οποία πραγματοποιείται αυτό.

Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στη σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, αποδεικνύουν την ανάγκη τόσο των εφήβων όσο και των νεαρών ενηλίκων να … διαφοροποιηθούν από τη μάζα. Νεαροί δεν διστάζουν να κρεμαστούν από δέντρα, κάγκελα ή πόρτες και να ξαπλώσουν πάνω σε βράχια ή μέσα σε ένα ψυγείο σούπερ μάρκετ, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να βγάλουν τη φωτογραφία που θα κάνει τη διαφορά. Αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση, είναι ότι η συγκεκριμένη «μόδα» ξεκίνησε χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να αναδειχτεί ο νικητή, ενώ δεν υπάρχει και… βραβείο!

Παρ’ όλα αυτά η σελίδα του πλάνκινγκ στο Facebook ήδη απαριθμεί περισσότερους από 240.785 «φίλους» ενώ έχει δεχτεί εκατομμύρια «Like».

Αυτό σημαίνει ότι η «μόδα» έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Αυστραλίας και πλέον αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Μεγαλύτερη απόδειξη αυτού είναι ότι ορισμένοι από τους μεγαλύτερους δημοσιογράφους στις ΗΠΑ παρουσιάζουν στις εκπομπές τους αυτή την τάση.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Τεχνολογία”