• Το Γνωρίζατε;
  • Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους 185.000 χλμ. Τεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.

Μπορεί η λύση στο 'ελληνικό πρόβλημα' να φέρει διεθνή άνοδο στις μετοχές;

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Μπορεί η λύση στο 'ελληνικό πρόβλημα' να φέρει διεθνή άνοδο στις μετοχές;

Δημοσίευση από Agrafos »


Τις τελευταίες εβδομάδες τα hedge funds έχουν ακολουθήσει ακόμη πιο επιθετική πολιτική από την απόσυρση κεφαλαίων από τις αγορές, ποντάροντας στην πτώση τους, ένα στοίχημα το οποίο μέχρι στιγμής έχει αποδώσει καρπούς.

Ένας παράγοντας κλειδί για την αποφυγή περαιτέρω πτώσης των μετοχών είναι η εύρεση μίας λύσης στο ελληνικό πρόβλημα που θα απομακρύνει την περίπτωση πτώχευσης ή αναδιάρθρωσης με κούρεμα για τα επόμενα χρόνια.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος δεν είναι έτοιμος για κανένα από τα δύο παραπάνω σενάρια καθώς χρειάζεται τουλάχιστον 250 δις ευρώ επιπλέον κεφαλαιοποίησης προκειμένου να αντέξει τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από μία ελληνική πτώχευση ή σκληρή αναδιάρθρωση. Επιπλέον, το ελληνικό πρόβλημα αποτιμάται, πλέον, στο μισό τρις ευρώ και το τελευταίο που χρειάζεται η Ευρώπη είναι να σκάσει σε αυτή τη φάση μία τέτοιου μεγέθους βόμβα χρέους.

Από την άλλη πλευρά, το 70% του τζίρου των εταιριών του S&P 500 προέρχεται από την Ευρώπη και μία κρίση πτώχευσης στη γηραιά ήπειρο, η οποία θα συνοδευόταν από μία τραπεζική κρίση, θα απειλούσε καίρια την ανάπτυξη και θα μετέφερε το πρόβλημα στις ΗΠΑ μέσω της χρηματιστηριακής, της εμπορικής, της οικονομικής, της τραπεζικής και της χρηματοπιστωτικής οδού.

Έτσι, αν οι κίνδυνοι που πηγάζουν από το ελληνικό πρόβλημα αντιμετωπιστούν ουσιαστικά και με μεσοπρόθεσμη προοπτική τότε είναι πιθανό να αποκλιμακωθεί η πίεση στον αμερικανικό και τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Τεχνική έρευνα του XrimaNews.gr δείχνει πως οι βασικοί τραπεζικές δείκτες ΗΠΑ και Ευρώπης όχι μόνο συσχετίζονται θετικά με τους κύριους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες αλλά και αποτελούν δείκτες οδηγούς. Δεδομένου ότι οι τραπεζικοί δείκτες καταγράφουν από το Φεβρουάριο μεγάλη πτώση και βρίσκονται σε επίπεδα του 2010 φαίνεται πιθανότερο πως η όποια ευρεία χρηματιστηριακή άνοδος θα πρέπει να έρθει με τη συνδρομή τους και προς αυτήν την κατεύθυνση θα βοηθήσει η, έστω προσωρινή, επίλυση του ελληνικού προβλήματος.
SOURCE
XrimaNews.gr
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”