• Το Γνωρίζατε;
  • Κάθε χρόνο, καταγράφονται 90.000 εγκυμοσύνες από της αγγλίδες έφηβες. Από αυτές, οι 2.200 αφορούν κορίτσια κάτω των 14ων ετών!

Κρίσιμες μέρες για την ελληνική οικονομία

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Κρίσιμες μέρες για την ελληνική οικονομία

Δημοσίευση από Agrafos »


Κρίσιμο ραντεβού έχουν την Τρίτη στις Βρυξέλλες, οι 17 υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης με το αντικείμενο της συζήτησης να είναι η ελληνική κρίση. Οι υπουργοί σχεδιάζουν να εκδώσουν στη συνέχεια κοινή ανακοίνωση σε υποστήριξη της Ελλάδας, στην οποία θα δεσμεύονται να κάνουν οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα του ευρώ.

Σημειώνεται ότι η αναμενόμενη Ευρωπαϊκή στήριξη από το Eurogroup έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη δήλωση υπέρ της Ελλάδας που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα εκπροσωπήσει αύριο την Ελλάδα στις άτυπες συνεδριάσεις των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, με θέματα συζήτησης το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, στο Eurogroup και την «Οικονομική Διακυβέρνηση», στο Ecofin.

Μετά τις αυριανές συνομιλίες, οι υπουργοί Οικονομικών και των 27 χωρών μελών της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν για ένα δείπνο εργασίας κατά το οποίο θα συζητήσουν τη μεταρρύθμιση της οικονομικής επίβλεψης εντός της ΕΕ και την ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η συνεδρίαση του Eurogroup έρχεται μετά τη σημερινή υποβάθμιση της χώρας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης S&P από «Β» σε «CCC» λίγο πριν η χώρα βγει στις αγορές δημοπρατώντας εξάμηνα έντοκα γραμμάτια.

Την Παρασκευή μάλιστα Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθούν στο Βερολίνο με θέμα και πάλι την κρίση χρέους. Οι συναντήσεις γίνονται εν όψει της τακτικής συνόδου του Eurogroup, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, όπου και θα συζητηθεί η εκταμίευση τη πέμπτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Επιπλέον, και τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 23 και 24 Ιουνίου θα απασχολήσει η κρίση του χρέους της Ελλάδας ενώ θα γίνουν και ανακοινώσεις για ένα νέο πακέτο προς την Ελλάδα.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”