• Το Γνωρίζατε;
  • Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν σε ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα, κατά το παρελθόν. Κάποιοι απ' αυτούς, όμως, σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9) είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.

Η κρίσιμη κατάσταση της Ελλάδας δεν οφείλεται στο επίπεδο του χρέους της

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Η κρίσιμη κατάσταση της Ελλάδας δεν οφείλεται στο επίπεδο του χρέους της

Δημοσίευση από Agrafos »


Η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα δεν οφείλεται στο επίπεδο του χρέους της, αλλά στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας, στην οικονομική της «απομόνωση» στην ευρωζώνη, και το διασπασμένο φορολογικό της σύστημα, σύμφωνα με τον προσωρινό γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Τζον Λίπσκι.

«Το κρίσιμο ερώτημα σχετικά με την ελληνική οικονομία είναι αυτό της ανταγωνιστικότητας που έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις», δήλωσε ο Λίπσκι στο Βερολίνο μετά από συνομιλίες που είχε με την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την κρίση του ελληνικού χρέους.

«Το φορολογικό σύστημα είναι διασπασμένο στη βάση του. Αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διορθωθεί. Δεν είναι δύσκολο να αποκατασταθεί. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, σε ομιλία του στην Αμερικανική Ακαδημία της γερμανικής πρωτεύουσας.

Κατά τον κ. Λίπσκι, η ελληνική οικονομία απέτυχε να επωφεληθεί από τη δημιουργία της ζώνης του ευρώ και είναι στην πραγματικότητα «απομονωμένη» στους κόλπους της.
Οι Έλληνες «είναι στη θεωρία στην ενιαία αγορά, αλλά στην πράξη έχουν μείνει απ' έξω. Το ποσοστό των εξαγωγών τους στο ΑΕΠ είναι το χαμηλότερο στη ζώνη του ευρώ», σημείωσε.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”