• Το Γνωρίζατε;
  • Κατά τη συντήρηση του Ηρωδείου το 2006, οι αρχαιολόγοι αφαίρεσαν 27 κιλά τσίχλες, που ήταν κολλημένες στα μαρμάρινα καθίσματα των διαζωμάτων, ακόμη και στις σειρές των επισήμων!

Με την ψυχή στο στόμα

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Με την ψυχή στο στόμα

Δημοσίευση από Agrafos »


Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, τα μεσάνυχτα το ΔΝΤ έβγαλε την απόφαση ότι θα αποδεσμεύσει τελικά τα 3,2 δισ. της συμμετοχής του στο ελληνικό δάνειο.

Η πρώτη συνεδρίαση υπό την προεδρία της Κριστίν Λαγκάρντ, είχε δύο εκπλήξεις, που σχετίζονται με την χώρα μας.

Πρώτη η κριτική που ασκεί το ΔΝΤ απέναντι στους Ευρωπαίους, που δεν παρεμβαίνουν αποφασιστικά στο σχέδιο συνολικής διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Δεύτερη, οι μεγάλες αλλαγές που το Ταμείο απαιτεί να γίνουν στο ελληνικό κράτος. Το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα χρωστάει η Ελλάδα, αφού οι ελεγκτές του ΔΝΤ βρήκαν «κρυφά χρέη» εκατομμυρίων ευρώ, από δύο δήμους της Αττικής που πήραν δάνεια από τράπεζες του εξωτερικού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η δόση δόθηκε επειδή υπήρχε η πρόθεση για κάτι τέτοιο. Υπό άλλες συνθήκες όμως και μέχρι να ξεκαθαρίσουμε τα χρέη, θα μπορούσε να απειληθεί η χρηματοδότηση και οικονομικής σταθερότητα της χώρας μας επειδή αμφισβητήθηκαν τα στοιχεία για τα δάνεια ... δύο δήμων Αχαρνών (Μενίδι) και του Ζωγράφου.

Συνεδρίαση

Κόλλημα στο παρά πέντε προέκυψε από τα «κρυφά χρέη» του ελληνικού κράτους, και αυτό διότι το ΔΝΤΤ ζήτησε πρόσθετα στοιχεία από την Αθήνα, για δύο δάνεια, που οι ελεγκτές της Τρόικα διαπίστωσαν πως κρύβονταν στα στοιχεία για τον εξωτερικό δανεισμό της χώρας μας.

Τα 2 δάνεια, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ, ένα 40 εκατ. του δήμου Αχαρνών, το οποίο «κόλλησε» στα 31 εκ. ευρώ, και ένα του δήμου Ζωγράφου, το οποίο μπλοκαρίστηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τα δάνεια αυτά επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αν δεν αποπληρωθούν.

Πάντως τόσο η Αθήνα όσο και η Ουάσιγκτον συμφωνούν πως τελικά το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.

Ανακοίνωση

Το ΔΝΤ ανέφερε σε σχετικό ανακοινωθέν του ότι το διοικητικό του συμβούλιο ψήφισε υπέρ του να τεθεί το ποσό αυτό στην διάθεση της Αθήνας, στο πλαίσιο του δανείου ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο είχε συμφωνηθεί τον Μάιο του 2010. Το δάνειο αυτό εντάσσεται στη συμφωνία της Ελλάδας με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, συνολικού ύψους 110 δισ. ευρώ.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επισήμανε ότι σημειώνεται πρόοδος στην Ελλάδα, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”