• Το Γνωρίζατε;
  • Το μανταρίνι ήταν άγνωστο στην Ελλάδα πριν από την Επανάσταση του '21. Το έφερε στη χώρα μας ο ρώσος ναύαρχος Χέυδεν, που συμμετείχε στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

" Σε τροχιά ανάπτυξης ο τομέας των υπηρεσιών "

Συντονιστής: Agrafos

vero
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 297
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Τοποθεσία: KRHTH - IERAPETRA
Επικοινωνία:

" Σε τροχιά ανάπτυξης ο τομέας των υπηρεσιών "

Δημοσίευση από vero »


Σε τροχιά ανάπτυξης ο τομέας των υπηρεσιών

Δευτέρα, 05 Οκτ 2009
Σε τροχιά ανάπτυξης επέστρεψε ο τομέας των υπηρεσιών στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο, έπειτα από 16 συνεχείς μήνες συρρίκνωσης... ωστόσο οι απώλειες θέσεων εργασίας αυξήθηκαν, όπως προκύπτει από έρευνα του Markit.
Ο σχετικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 50,9 μονάδες από 49,9 μονάδες που ήταν τον Αύγουστο, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2008.

Πρόκειται για την πρώτη φορά από το Μάιο του 2008 που ο δείκτης ξεπερνά τις 50 μονάδες, οι οποίες διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Η αρχική εκτίμηση του ινστιτούτου έκανε λόγο για άνοδο του δείκτη στις 50,6 μονάδες.

«Αν και η άνοδος ήταν πολύ μικρή, οι ενδείξεις ότι η ανάκαμψη επεκτάθηκε από τη μεταποίηση στις υπηρεσίες ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι η ανοδική τάση μπορεί να αυτό-διατηρηθεί», σχολίασε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος του Markit.

Ανά την Ευρώπη, ο PMI υπηρεσιών στη Γαλλία ανήλθε στις 54,8 μονάδες από 51,3 μονάδες που ήταν τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ενώ και στη Γερμανία ο δείκτης διατηρήθηκε πάνω από τις 50 μονάδες, αν και υποχώρησε ελαφρώς από τα επίπεδα του Αυγούστου.

Επιστροφή στο “Οικονομία”