• Το Γνωρίζατε;
  • Θύμα της μεγαλύτερης επίθεσης λόξιγκα στην ιστορία υπήρξε ο κ. Τάρλι Όσμπορν. Δέχτηκε συνολικά 435.000.098 «χτυπήματα» ως τις 13 Ιουνίου 1922 και πέθανε 11 μήνες αργότερα.

Τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί το "rollover"

Συντονιστής: Agrafos

Airetikos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 707
Εγγραφή: Πέμ 24 Μαρ 2011, 19:24

Τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί το "rollover"

Δημοσίευση από Airetikos »


Το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων αναμένεται να επιφέρει στις ελληνικές τράπεζες απώλειες 5 δισ. ευρώ, ανέφερε την Τετάρτη αξιωματούχος της Ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η ανταλλαγή θα ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Σε δηλώσεις του στο Dow Jones Newswire, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι τράπεζες ενδέχεται να καταγράψουν τις απώλειες από την ανταλλαγή στα αποτελέσματα β’ τριμήνου.

"To μέγεθος των απωλειών δεν έχει ακόμα υπολογιστεί επακριβώς, αλλά οι εκτιμήσεις κυμαίνονται στα 5 δισ. ευρώ. Μπορεί να καταγραφούν στα αποτελέσματα β’ τριμήνου που θα ανακοινώσουν οι τράπεζες ως τις 31 Αυγούστου" ανέφερε ο αξιωματούχος.

"Οι τράπεζες θα πρέπει να δηλώσουν εάν θα συμμετάσχουν, καθώς και το εργαλείο το οποίο θα επιλέξουν, ως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι τράπεζες θα επιλέξουν στην πλειοψηφία τους το εργαλείο που περιλαμβάνει την ανταλλαγή ομολόγων που λήγουν ως το 2020 ή το 2024 με νέα 30ετήστην ονομαστική τους αξία με μέσο σταθμισμένο κουπόνι 4,75%.

Επιστροφή στο “Οικονομία”