• Το Γνωρίζατε;
  • Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν σε ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα, κατά το παρελθόν. Κάποιοι απ' αυτούς, όμως, σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9) είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.

Η Ε.Σ.Ε.Ε. ζητεί φορολογικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Η Ε.Σ.Ε.Ε. ζητεί φορολογικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δημοσίευση από Agrafos »


Μείωση των φορολογικών βαρών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) και εκτιμά ότι αυτό το κίνητρο θα επιτρέψει σε πάρα πολλούς επιχειρηματίες είτε να προσλάβουν κάποιον επιπλέον εργαζόμενο είτε να διατηρήσουν κάποιον στη θέση του, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ..

Η Ε.Σ.Ε.Ε. και το Ινστιτούτο Ερευνών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της συνομοσπονδίας προχώρησαν στην παρουσίαση παραδειγμάτων, μέσω των οποίων αποτυπώνεται ότι το σύνολο των φορολογικών επιβαρύνσεων που θα υποχρεούται κάθε επιχείρηση να αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο έχει μόνο μια μικρή απόκλιση της τάξεως του -3%, σε συνάρτηση πάντα με τη νομική μορφή της καθεμίας.

Με βάση το πλέον αντιπροσωπευτικό των παραδειγμάτων, συσχετίζεται η φορολογική δαπάνη κάθε επιχείρησης με:

α) τη διατήρηση της θέσης εργασίας και

β) την πρόσληψη ενός ανέργου.

Οι προτάσεις αυτές, όπως εκτιμά η Ε.Σ.Ε.Ε., μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα εργαλεία στην επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν τη χώρα μας, όπως η ύφεση, το έλλειμμα και η ανεργία.

Σημειώνεται ότι η μειωμένη φορολογική επιβάρυνση των επιχειρηματιών θα γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι οι επιχειρήσεις όχι μόνο δεν θα απολύσουν κάποιον ή κάποιους από τους εργαζομένους τους, αλλά παράλληλα θα πρέπει να διατηρήσουν το υπάρχον εργατικό δυναμικό που διαθέτουν και, αν είναι δυνατόν, να το αυξήσουν, μέσω της πρόσληψης ενός επιπλέον ατόμου
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”