• Το Γνωρίζατε;
  • Ο βασιλιάς των Βουλγάρων Κρούμος έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α', όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του.

Alpha-Εurobank: «Στο χορό» των συγχωνεύσεων και οι θυγατρικές

Συντονιστής: Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

Alpha-Εurobank: «Στο χορό» των συγχωνεύσεων και οι θυγατρικές

Δημοσίευση από Argosxolos »


Τα σενάρια περί επιμέρους συγχωνεύσεων και των θυγατρικών εταιρειών των δύο τραπεζικών ομίλων έχουν αρχίζει να εξετάζουν τα ανώτερα στελέχη τους.

Στόχος είναι να μην υπάρχουν επικαλύψεις, να αυξηθούν οι συνέργειες με εξειδικευμένα σχήματα και βέβαια να δημιουργηθούν ενιαία μεγάλα σχήματα με καθοριστική παρουσία όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο χρηματιστηριακό κλάδο, η Eurobank Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ κατείχε τον Ιούλιο τη δεύτερη θέση στην αγορά με μερίδιο 14,01% ενώ η Alpha Finance κατείχε μερίδιο της τάξης του 4,99%. Σωρευτικά οι δύο εταιρείες έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στη χρηματιστηριακή αγορά. Στην αγορά παραγώγων η παρουσία της Eurobank είναι καταλυτική, όπως και στην αγορά ομολόγων. Η Alpha Finance με τη σειρά της δίνει ιδιαίτερη έμφαση περισσότερο στον τομέα της ανάλυσης (μετοχές, ομόλογα, F/Χ).

Αμοιβαία κεφάλαια

Σε ό,τι αφορά τα αμοιβαία κεφάλαια, η Alpha Asset Management διαθέτει μερίδιο αγοράς 20,66% ενώ η Eurobank EFG ΑΕΔΑΚ πριν από την εσωτερική οργανωτική μεταβολή στον όμιλο της EFG Eurobank κατείχε περίπου το 25% της αγοράς. Εκτιμάται ότι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις και μειώσεις αμοιβαίων κεφαλαίων που έχουν παρεμφερή επενδυτικό χαρακτήρα προκειμένου να δημιουργηθούν ενιαία Α/Κ αυξημένου ενεργητικού. Κινήσεις εξειδίκευσης εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν στα δύο τμήματα private banking των τραπεζικών ομίλων. Όπως αναφέρουν πηγές της «Η» οι επιλογές είναι δύο. Είτε θα προχωρήσουν σε ενσωμάτωση των δύο τμημάτων με εσωτερικές αλλαγές στο προσωπικό είτε θα προχωρήσουν σε εξειδίκευση και διαφοροποίηση δραστηριοτήτων.

Επιστροφή στο “Οικονομία”